Politie Gelderland-Zuid

Voetganger overleden na verkeersongeval

Nijmegen, 16-01-2010 o Een 50-jarige man is vrijdagnacht overleden na een verkeersongeval op de St. Canisiussingel in Nijmegen. Door de politie zijn de twee berijders van de scooter die betrokken was bij dit verkeersongeval, aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Nijmegenaar en een 19-jarige man uit Beuningen.

Rond 23 uur zagen politieagenten het tweetal met de scooter rijden op de Barbarossastraat. Het rijgedrag gaf aanleiding om de berijders staande te houden, oa. omdat de scooter geen verlichting aan had. Op het moment dat de politiemensen het tweetal hierover aansprak, reden zij er vandoor op een verkeersgevaarlijke manier tegen de richting in, richting St. Canisiussingel.
Toen de agenten de St. Canisiussingel met de Berg en Dalseweg naderden, zagen zij dat er net een verkeersongeval had plaatsgevonden op het zebrapad van deze kruising. De scooterrijders waren daarbij betrokken evenals de op dat moment zwaar gewonde- voetganger. De man is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later is overleden.

Beide scooterrijders zijn in verband met hun verwondingen ook vervoerd naar het ziekenhuis. Daarbij zijn de mannen door de politie aangehouden op verdenking van het veroorzaken van dit dodelijke verkeersongeval .

Verkeertechnisch onderzoek

De St. Canisiussingel is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest. De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft direct na het ongeval ter plaatse een technisch sporenonderzoek ingesteld om de toedracht te achterhalen. Politiemensen hebben getuigen van het ongeval gehoord. Het recherche-onderzoek naar de aanrijding loopt; zaterdag wordt nog een buurtonderzoek gehouden.

Getuigen voor onderzoek

De politie vraagt getuigen van dit verkeersongeval en/of getuigen die de scooter hebben zien rijden vóór het verkeersgeval om contact op te nemen met districtsrecherche van de politie in Nijmegen op 0900-8844. (1)

Laatst gewijzigd 16-01-2010 13:05 | © Regio Gelderland-Zuid |