Op zoek naar goede genealogische internetpublicaties

Nominatieronde Genealogisch Goed verkiezing begonnen

DEN HAAG, 20100116 -- Genealogisch Goed is de titel die dit jaar voor het eerst wordt vergeven aan de beste genealogische internetpublicaties. Bezoekers van de website verkiezing.genealogieonline.nl kunnen genealogische internetpublicaties nomineren en stemmen op de in hun ogen beste publicatie. Naast bezoekers zal er ook een jury kijken naar de nominaties en een winnaar verkiezen.


Meer en betere genealogische internetpublicaties

Met de Genealogisch Goed verkiezing wil de organisatie het publiceren van genealogische artikelen op Internet stimuleren en daarbij nadruk leggen op de kwaliteit van deze publicaties. Op verkiezing.genealogieonline.nl wordt ook antwoord geven op de vraag: Wat maakt een genealogische internetpublicatie goed? Waar de jury op gaat letten is: zijn de artikelen creatief, origineel, worden er afbeeldingen gebruikt, bronnen vermeld, ingehaakt op actualiteit en wordt er slim gebruik gemaakt van internet technieken.

Beste genealogische internetpublicaties en prijswinnaars op 1 maart bekend

De verkiezing start op 15 januari met een nominatieronde die duurt tot en met 5 februari. Hierna is er een stemperiode van 3 weken waar het publiek een stem mag uitbrengen. Op 1 maart worden de winnaars bekend gemaakt, de publicatie met de meeste stemmen en de publicatie die als beste is beoordeeld door de jury mogen beiden de titel Genealogisch Goed 2009 dragen en vallen in de prijzen. Onder de bezoekers die een publicatie hebben genomineerd of hun stem hebben uitgebracht worden ook nog eens 5 prijzen verloot.

Genealogische partijen en publiek trekken samen op

De organisatie van de Genealogisch Goed verkiezing bestaat naast initiatiefnemer Bob Coret van Genealogie Online uit het Brabants Historisch Informatie Centrum, het Centraal Bureau voor Genealogie, HCC!Genealogie, het Nationaal Archief, de Nederlandse Genealogische Vereniging en het Regionaal Archief Tilburg. Samen met het publiek wordt via verkiezing.genealogieonline.nl de zoektocht gestart naar de beste genealogische internetpublicaties!Genealogisch Goed