Nederlands fotomuseumKingsley's Crossing . Olivier Jobard

16 januari t/m 24 mei 2010 in het Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum presenteert vanaf 16 januari 2010 de tentoonstelling Kingsley's Crossing van de bekende Franse persfotograaf Olivier Jobard. De bekende Franse persfotograaf Olivier Jobard (1970) volgde de 23 jarige Kingsley uit Kameroen op zijn zes maanden durende reis door half Afrika in de hoop illegaal Europa binnen te komen. Hij vertelt het verhaal van de jongen die ervoor koos om alles achter zich te laten in de hoop op een beter leven elders. Jobard maakte op basis van dit aangrijpende journalistieke relaas een slideshow met voice-over en een boek. Kingsley's Crossing biedt een totaal andere manier van omgaan met een journalistiek fotoverhaal. Geen beeldmateriaal in een tijdschrift maar een multimediale presentatie.

Boek

Het boek Olivier Jobard & Florence Saugues . Kingsley: Carnet de route d'un immigrant clandestin (Marvel Editie) . is te koop in de museumwinkel en in de online shop. Jaarkaarthouders krijgen 10% korting op hun aankoop.

DVD

De DVD Olivier Jobard . Kingsley's Crossing (MediaStorm) . is te koop in de museumwinkel en in de online shop . Jaarkaarthouders krijgen 10% korting op hun aankoop.