Tweede editie Jongerenfestival 39° bij PodiumBloos


Festival georganiseerd voor én door jongeren met o.a. muziek, theater, dans en film

BREDA, 20100112 -- Na een succesvolle eerste editie volgt op 16 en 17 januari 2010 de tweede editie van Festival 39°. Dit jongerenfestival is een jaar geleden ontstaan als reactie op de grote activiteit van jongeren op het gebied van theater en cultuur. Het was opvallend hoeveel jongeren zelf theater wilden maken. Niet alleen zelf toneelspelen, maar ook op het gebied van schrijven, organiseren en zelfs financieren wilden zij zelf de regie in handen nemen. Zo ontstond het idee al deze verschillende voorstellingen en makers bij elkaar te brengen op één festival. Het festival, een initiatief van PodiumBloos, wordt actief georganiseerd door jongeren.

De sfeer op Festival 39° laat zich omschrijven als warm en gezellig. Binnen deze stemming bij PodiumBloos, wordt gedurende dit weekend op artistiek gebied geëxperimenteerd met thema's, vormen en gedachten die niet bedacht zijn voor of geplaatst zijn in het denkbeeld van jonge mensen, maar rechtstreeks voortkomen uit hun visie op theater, hun ambities en hun interesses. Jonge mensen laten op een haast vanzelfsprekende wijze hun vaardigheden zien.

Dit jaar staan er naast Bredase deelnemers ook verschillende theatertalenten uit Den Bosch en Tilburg op de planken. Meervoudig Kunstbendewinnares Senna Pauli zet samen met Jochem van Rijsingen een zelf geschreven theaterdansstuk op de planken. Johnny Speelt, de inmiddels al 5 jaar bestaande theatergroep, 'speelt' Kraamtraandagen. De Kunstbende komt met een compositie waarbij alle winnaars van 2009 hun talent inzetten. Wild Vlees speelt de voorstelling Meute en Abel komt met Dat Wat Nooit Voorbij Kon; een succesvolle voorstelling over Eva die op zoek gaat naar Adam in een caravan, eerder vertoond op Festival Zuid. Simon en Lies laten hun spannende voorstelling Pikzwart zien over verleiding en de grenzen daarvan. Gezelschap Onvoorzien komt op de planken met de voorstelling MetZonderAlsof die over het verhemelen van het verleden en het verlangen naar eerdere fantasieën vertelt. En voor de échte liefhebbers geeft de Nieuwe Veste een sessie theatersport waaraan men zelf kan deelnemen.
Naast toneel komen bij Festival 39° ook film, dans en muziek aan de orde. Tijdens het festival gaat Kus Mij Niet, de nieuwe film van Uitlaat Mediawerk onder regie van Ivo van Aart, in première. Dansgezelschap Dansnest vertoont verschillende theatrale dansvoorstellingen onder de naam Hei! Muzikanten Flip Noorman, Jaap Rovers en Hassan Abudaldah verzorgen optredens en de eerste festivaldag wordt afgesloten met een optreden van de band Laft Night.

Voor een warm bad aan creatieve energie, verrassend theater en de frisse, eerlijke blik van jong talent is 16 en 17 januari podium Bloos de juiste locatie.

Festival 39° is een initiatief van PodiumBloos i.s.m. Hond Bob Zwart en met steun van Gemeente Breda, Chassé Theater en Nieuwe Veste.

Reserveren: www.podiumbloos.nl of vanaf één uur voor aanvang aan de kassa. Ook is er de mogelijkheid om te reserveren via het Uitpunt Breda.

Voor meer informatie over het programma en de entree kijk op:
www.podiumbloos.nl
www.festival39graden.hyves.nl

Data: zaterdag 16 en zondag 17-01-2010
Aanvang: zaterdag 15.00 tot 18.00 uur en 19.00 tot 24.00 uur, zondag 11.30 tot 19.00 uur
Entree: dagkaartje ¤5, zaterdagkaartje ¤7,50, weekendkaartje ¤10.

Ingezonden persbericht