Ingezonden persbericht


Persbericht
Voor directe publicatie
FOR ENGLISH PLEASE SEE BELOW

Visual Arts | Boekpresentatie, kunstenaarsgesprek en tentoonstelling

False Metaphors
Deelnemende kunstenaar: Liselot van der Heijden

Opening tentoonstelling: zaterdag 16 januari 2010, 21.00 uur Tentoonstelling t/m zondag 7 maart 2010
Boekpresentatie: donderdag 21 januari, 19.30-20.30 uur Adres: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam

Liselot van der Heijden, Monument Valley, installation view, 1999-2009

SMART Project Space presenteert twee videowerken van Liselot van der Heijden in het kader van 'False Metaphors', haar nieuwe publicatie. De publicatie bevat teksten over en beelden van het werk van Van der Heijden. Zij houdt zich al jaren bezig met het onderzoeken van de wijze waarop wij de natuur representeren, de macht van de blik en de neiging 'de ander' te objectiveren. Haar werken laten zien dat representaties van natuur vaak meer te maken hebben met culturele, ideologische, politieke en sociale kaders, dan met de natuur zelf.

De publicatie bevat essays van Martha Buskirk en Sara Reisman, en teksten van Liselot van der Heijden. Grafisch ontwerp door Liza Lurie en Mindy Lang van Klaus Kempenaars voor xSITE. Tijdens de boekpresentatie zal een kunstenaarsgesprek plaatsvinden onder leiding van Hilde de Bruijn, Hoofd Tentoonstellingen SPS, en licht Van der Heijden haar werk toe.

SMART Project Space wordt ondersteund door: Mondriaan Stichting; Gemeente Amsterdam; Bureau Broedplaatsen; Stichting DOEN; Filmfonds; Prins Bernhard Cultuurfonds; VSBfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunsten.