Ingezonden persbericht


Persbericht

SPSound presenteert:

Gudrun Gut | Garçon Taupe | Martin Duvall | Quartier Mustache

Zaterdag 16 januari | deur open 22:30 | toegang ¤5,00 SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam Reserveren: reservations@smartprojectspace.net

SPSound presenteert een eclectische mix van kunstenaars die zich buiten de grenzen van de muzikale genres wagen.

Gudrun Gut (Monika Enterprise/Moabit Musik) uit Berlijn maakt elektronische muziek. Ze was in de begintijd lid van de experimentele groep Einstürzende Neubauten, en oprichtster van Mania D, Malaria! en Matador. Inmiddels is ze de baas van de labels Monika Enterprise en Moabit Musik labels en is ze presentatrice van het wekelijkse, Berlijnse radioprogramma Ocean Club, samen met Thomas Fehlmann. Gut programmeert Live Electronic Media Events in heel Europa en ze geniet erg van liveoptredens met laptop en haar stem. Guts nieuwste album ademt melancholie. 'I put a record on' is een uitnodiging om te verdrinken in haar warme ritme.

Garçon Taupe (Narrominded). Zijn muziek is vooral beïnvloed door de Electro uit de jaren '80, met scheutjes Acid, 8-bit en disco. Sinds 2001 heeft Garçon Taupe enige live gigs gedaan en tracks bijgedragen aan compilatie-albums op Narrominded, Esc.Rec. en Top Notch. In de herfst van 2009 verscheen zijn debuut Wittenburg EP, een deel van Narrominded Split LP 4.

Martin Duvall (Italo Elite) Was vorig jaar de winnaar van de "Golden Gnoom Award" for Best Dressed DJ. Hij speelde met de Belgische elektro-popgroep "Vive La Fête" op het grootste Nederlandse openluchtmuziekfestival Pinkpop! Zij verrasten vriend en vijand met hun versie van de Donna Summer klassieker "I feel love".

Quartier Mustache is een Amsterdamse, Pan-Europees DJ-collectief. Hun unieke muzikale keuses varieert van sleazy-listening tot sexotic, van Jet Set Pop tot Loungecore. persen Rock and Roll in Electronics, and noisy loops in Beat Punk. Quartier Mustache zit niet vast in een muziekaal genre, maar levert een relaxte atmosfeer met prettige muziek en de charmante aanwezigheid van twee stijlvolle heren.