Ingezonden persbericht


Eefje sluit Live in Your Living Room concerten af op ESNS
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Okee, we kunnen een geheim niet lang bewaren. De aangekondigde surprise act van de derde en laatste editie van Live in Your Living Room op Eurosonic/Noorderslag (ESNS), op zaterdag 16 januari as. is de winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2009 categorie singer/songwriter, Eefje. (www.myspace.com/eefjemusic)

Eefje heeft dan al op 14 januari op ESNS gespeeld (in Plaza Danza, van 20.30-21.05 uur), maar komt apart voor het concert bij Live in Your Living Room nog een keer over vanuit haar woonplaats Gouda om de Live in Your Living Room reeks tijdens het festival af te sluiten. Op 16 januari zijn we te gast bij host Gerard Gosen, in een huiskamer in een monumentaal pakhuis op Hoekstraat 42A. Het concert bestaat uit 3 sessies van elk ca. 40 minuten. Naast Eefje treden deze avond op: De Anale Fase (B) en Klein, uit Groningen. Het concert begint om 20.00 uur en elke nieuwe sessie begint vanaf het hele uur. Hapjes en drankjes zijn gratis.

Reserveringen zijn deze keer niet nodig. De entree bedraagt zoals altijd 10 euro p.p., per avond.

Bio

- - - -
Eefje is een 23-jarige muzikante uit Gouda. Ze speelt gitaar en ze zingt, maar het liefst schrijft ze liedjes. Liedjes over buiten zijn of over binnen zitten. Over de seizoenen en over verliefd zijn. Over moeilijk- en makkelijkheden.

Vanaf het moment dat Eefje op 13 jarige leeftijd een gitaar in handen krijgt begint ze met componeren. Ze schreef o.a. muziek voor Gouds jongerentheater en maakte naam met het winnen van de Goudse Courant Live Music Awards.
Op haar 19e wordt Eefje als songwriter aangenomen op de Rockacademie in Tilburg, waar ze met twee studiegenoten de band SAM opricht. Hoewel Eefje zich hiermee heeft gericht op het schrijven van Engelstalig repertoire, treedt ze nu op als soloartieste met eigen Nederlandse liedjes.

Al eerder maakte Eefje een uitstapje naar het Nederlands. Zo zong ze op de albums 'Verhalen vanuit de sofa' en 'Mayonaise voor de ziel' van de Amersfoortse rapper Diggy Dex en zette ze enkele gedichten van de veelgeprezen dichter Leo Vroman op muziek. Hiermee opende ze de Goudse boekenweek in 2003 en 2005.

Eefje klinkt luchtig, maar ook melancholisch. Eigenzinnig, dromerig en altijd persoonlijk. Geïnspireerd door muzikanten als Lesley Feist, Fay Lovsky en Paul McCartney schrijft ze over de kleine én grote dingen waar het geluk in zit.

LiYLR@ESNS

- - - - - - - -

Hier nog eens het volledige programma van Live in Your Living Room op ESNS:

Het schema:

14 januari 2010
Host: Renée Vennema & Just Vink
Adres: boot 'Theater te Water' t/o NS station
Programma:

- Tommigun (B)

- Audiotransparent (NL)

- Jaakko & Jay (FIN)

15 January 2010
Host: Minke Schat
Adres: Groninger Museum, Museumplein 1
Programma:

- The Leisure Society (UK)

- CallmeKat (DK)

- Jenny Lane (NL)

16 januari 2010
Host: Gerard Gosen
Adres: Hoekstraat 42A
Programma:

- De Anale Fase (B)

- Klein (NL)

- Eefje (NL)

Voor alle concerten geldt: Elk concert bestaat uit 3 sessies van elk 45 minuten. Het concert begint om 20.00 uur en elke nieuwe sessie begint vanaf het hele uur. Hapjes en drankjes zijn gratis.
Reserveringen zijn deze keer niet nodig. De entree bedraagt zoals altijd 10 euro p.p., per avond.
Ingezonden persbericht