TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-01-2009

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 16 januari
Radio 2 - 16.00 uur

JURK! ZATERDAG TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

In de uitzending van TROS MUZIEKCAFÉ op zaterdag 16 januari ontvangt Daniël Dekker de volgende gasten:

JURK!
De naam staat voor het muzikale cabaretduo Jeroen van Koningsbrugge (ook zanger van de rockband 'Zeus') en Dennis van de Ven die eind januari het theater in gaan. In hun eerste avondvullende muziekvoorstelling genaamd 'Avondjurk' nemen Jeroen en Dennis het publiek mee op een reis van het verrukkelijke leven naar het hartverscheurende bestaan. De gelijknamige cd komt deze week uit.

GIANNA TAM
Gianna is 22 jaar en heeft al heel wat getoerd. Ze drumt vanaf haar achtste jaar en als haar (stief)vader, Lucas van Merwijk, on tour ging reisde ze vaak mee. Ze studeert slagwerk en zang aan het conservatorium. Op haar debuutalbum 'Make Me Smile' zingt ze met haar verrassende, melodieuze stem allemaal zelfgeschreven nummers.

DEAN
Dean droomde ervan om een groot voetballer te worden, maar in mei 2007 wordt hij de winnaar van Idool 2007 in België; doet in datzelfde jaar mee met het tv-programma 'Sterren op het IJs' en kan ook hier de winnaarstrofee in de lucht steken. Midden 2009 kwam zijn cd 'Desire' uit. Het album bestaat uit een prettige mix van ballads, up-tempo en mid-tempo nummers waarin Dean telkens een ander facet van zichzelf toont en waarvoor hij heeft samengewerkt met bekende namen uit de muziekwereld.

CHARLIE WINSTON
Soms gebeurt het dat je als artiest bekender bent buiten je eigen land. Charlie Winston is zo iemand. (Nog) niet ontdekt door zijn Engelse landgenoten, maar wel al wereldberoemd in Frankrijk dankzij zijn nummer 1-hit 'Like A Hobo'. Hij staat volgende week vrijdag op Noorderslag in Groningen en komt zaterdag optreden in het TROS Muziekcafe!

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl