TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-01-2010

Televisie
STERREN.NL TOP 20
Uitzending vanaf zaterdag 16 januari
Nederland 1 - 12.20 uur

KEES TOL GEZICHT VAN STERREN.NL TOP 20 OP NEDERLAND 1

Vanaf aanstaande zaterdag, 16 januari, is Kees Tol het gezicht van de STERREN.NL TOP 20 op Nederland 1. Kees neemt wekelijks de hitlijst door met uitsluitend Nederlandse artiesten. Hij laat clips zien van de stijgers, nieuwe binnenkomers en uiteraard de nummer 1 van de lijst. Ook de Sterren.nl Hittip komt voorbij, de komende week is dat Helemaal Hollands met 'De Ober'. Bovendien heeft Kees met zijn uitgebreide muzikale netwerk de leukste en interessantste nieuwtjes over de vaderlandse vedetten.

Vanuit zijn speciaal ingerichte studio in het TROS-gebouw presenteert de vriendelijke Volendammer de ene hit na de andere, hij kent alle artiesten persoonlijk. "Veel artiesten zijn inmiddels goede bekenden of zelfs vrienden van me geworden. Ik vind het boeiend om te zien hoe een plaat kan 'groeien' in de Top 20. Soms kan dat weken duren en een andere keer komt een artiest meteen in de hoogste regionen terecht. Het geeft de smaak weer van het grote publiek en meestal sluit die ook aan bij mijn idee van goede, leuke of gewoon gezellige muziek," aldus presentator Kees Tol.

De STERREN.NL TOP 20 is iedere zaterdag om 12.20 uur te zien op Nederland 1. Kees maakt een uitgebreidere versie van het programma op het themakanaal Sterren24 (wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag). De complete Top 20 is ook te beluisteren via Sterren.nl Radio en diverse lokale en regionale radiostations met presentator Fred Siebelink.

De STERREN.NL TOP 20 wordt samengesteld aan de hand van de verkoopcijfers en officiële downloadgegevens.

Kijk voor meer informatie op www.sterren.nl