Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

YEP! directeur Fleur Kriegsman (18): "We leren ze ondernemen in één dag."

Open dagen ondernemersopleiding voor kinderen van start

AMSTERDAM 15 januari 2010 - Vanaf zaterdag 16 januari organiseert het Young Entrepreneur Program (YEP!) gratis toegankelijke open dagen voor middelbare scholieren die willen leren ondernemen. Geïnteresseerde tieners en hun ouders kunnen tijdens de open dagen kennis maken met de hbo docenten en de organisatie van het innovatieve opleidingsinstituut, dat door tienerondernemer Fleur Kriegsman (18) is opgericht. Succesvolle en inmiddels bekende (ex-) scholieren met een eigen bedrijf vertellen over hun ervaringen. Fleur: "Ben je babysitter en wil je het wat groter aanpakken, wil je een eigen webwinkel naast school of geld verdienen met auto's repareren, de jonge ondernemers die wij hebben uitgenodigd leggen je uit hoe dat kan."

Fleur, die op haar 16e bekendheid verwierf met Hipvoordeheb.nl, richtte YEP! op om medescholieren te laten zien dat er meer is dan hard leren voor een goede baan in loondienst. YEP! biedt scholieren cursussen over ondernemen, in voorbereiding op hun vervolgopleiding en hun beginnende carrières. De lessen worden aangeboden door HBO docenten en universitaire docenten van Amsterdamse hogescholen en universiteiten. Fleur: "YEP! werkt samen met CASE, het Amsterdam Centre for Entrepreneurship. Onze docenten geven les op bij CASE aangesloten hogescholen en universiteiten, ze doceren een minor Ondernemerschap." YEP! biedt twee cursussen. "Tijdens onze cursus Exploring Entrepreneurship leer je in één dag de basics van het ondernemen. Hierna beschik je over basiskennis en handige informatie waarmee je aan de slag kunt met je bedrijfje. Onze tiendaagse cursus gaat veel dieper op de materie in. Deze cursus is ideaal voor jongeren die al concretere ideeën hebben voor een eigen onderneming en die professioneel willen starten."

Voor jonge ondernemers door jonge ondernemers

De open dagen van het Young Entrepreneur Program vinden plaats op 16 januari, 24 januari en 30 januari 2010 in het voormalige ABN Amro gebouw aan de Vijzelstraat 72 etage 3. Inschrijven voor de open dagen kan via www.yep-amsterdam.nl/open-dagen. Fleur: "Voor elke open dag hebben we jonge ondernemers uitgenodigd die als tiener succesvol werden met hun bedrijf. Daar zijn er inmiddels al heel wat van in Nederland. Zo hebben we Robbin Robijn van RR Minicars uitgenodigd, Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl en Monique van Loon van Girlscene.nl. Als ervaringsdeskundigen kunnen zij onze bezoekers het allerbeste vertellen hoe het is om te ondernemen als je minderjarig bent. Ik hoop dat Ben Woldring ook een gaatje in zijn agenda heeft. Hij werd tien jaar geleden op zijn dertiende bekend als tienerondernemer en kan heel goed vertellen hoe je succesvol wordt en blijft. Hij wordt nu zoveel gevraagd als spreker, dat hij moet zoeken naar een half uurtje tijd voor YEP! Maar hij heeft wel gezegd dat hij ons initiatief een warm hart toedraagt en dat hij zijn best zal doen om te komen."