Capella populairste gaycafé van Nederland


ARNHEM, 20100104 -- Gaycafé Capella in Arnhem is één van de winnaars van de Homohoreca Verkiezing 2009, georganiseerd door GaySite.nl. Het café aan de Nieuwstraat kreeg in de finalemaand 21,7 procent van de stemmen en mag zich daarom het populairste gaycafé van Nederland noemen! Vorig jaar ging de hoofdprijs naar gaycafé Den Engel in Almere maar zij moesten dit jaar genoegen nemen met een vierde plaats in de categorie '(Dans)Café's'.

Bezoekers van GaySite.nl, de grootste gay nieuws- en informatiesite van Nederland die dit jaar haar 10-jarig bestaan viert, konden een jaar lang hun stem uitbrengen op hun favoriete homohoreca, onderverdeeld in vier categorieën ('Gay Sauna', '(Dans)Café', 'Gay Party' en `Gay Discotheek'). De 10 best scorende bedrijven van de eerste 11 maanden van 2009 deden in december mee in de grote finalemaand. Tijdens dit grootse onderzoek werden in totaal een recordaantal van ruim 32.000 stemmen uitgebracht.

Gaycafé Capella in Arnhem mag zich dus de meest populaire uitgaansgelegenheid van 2009 in de categorie '(Dans)Café's' noemen. Op een eervolle tweede plek eindigde Café Prik in Amsterdam (17,6%) en derde in deze categorie werd El Rubio uit Groningen (15,2). Meest populaire 'Gay Sauna' van 2009 is, net als vorig jaar, Steamworks uit Arnhem. Het saunacomplex kreeg 22,3 procent van de stemmen. Tweede werd Sauna Victory uit Tilburg (18,5%) en de derde plek is voor Sauna Joe in Kerkrade (14,7%). In de categorie meest favoriete 'Gay Party' staat het Utrechtse PANN-feest al jaren aan de top en ook dit jaar wist het populaire jongerenfeest voor homo's en lesbo's de meeste stemmen te vergaren. De organisatie, die geheel uit vrijwilligers bestaat, wist 21,5 procent van de stemmen binnen te slepen. Als opvallende tweede eindigde nieuwkomer Anti Kinky uit Haarlem. Deze party wordt pas sinds één jaar georganiseerd in Club Stalker maar kreeg nu al 20,3% van de stemmen. Roze Maandag, de homodag van de kermis in Tilburg, werd derde (15,2%). Club Entrance uit Apeldoorn mag zich de leukste gaydiscotheek van 2009 noemen. Met 24,4% van de stemmen werden zij winnaar in de categorie `Discotheken'. Het `zilver' in deze categorie gaat naar Lollipop in Tilburg (15,8%) en het `brons' is voor Club Church in Amsterdam.

Ook dit jaar is het opvallend dat de Amsterdamse homohoreca maar matig weet te scoren. Slechts twee van de twaalf podiumplekken zijn er in de Homohoreca Verkiezing 2009 weggelegd voor hoofdstedelijke uitgaansgelegenheden voor homoseksuelen. Arnhem daarentegen scoort wel bovengemiddeld. Zowel in de categorie (Dans)Café's als in de categorie Gay Sauna wiste een Arnhems bedrijf met de hoogste eer te strijken. Volgens de ruim 32.000 stemmers van de Homohoreca Verkiezing 2009 behoort de homohoreca in Arnhem blijkbaar tot de meest favoriete van Nederland.

Op 16 januari krijgen de winnaars officieel de Homohoreca prijs 2009 uitgereikt. Deze prestigieuze prijs bestaat uit een speciaal ontworpen stalen plaquette en een advertentiebudget van 1000 euro.

De Homohoreca Verkiezing 2010 is inmiddels ook weer van start gegaan.

http://www.gaysite.nl

Ingezonden persbericht