Fietsen van Amsterdam naar Peking voor "Spieren voor Spieren"


AMSTERDAM, 20100116 -- Op de fiets van Amsterdam naar Beijing: In maart 2010 gaat het gebeuren. Maarten Borgers fietst individueel van Amsterdam naar Beijing en steunt daarmee de Stichting "Spieren voor Spieren".

Het avontuur begint voor de 29 jarige Maarten in zijn woonplaats Amsterdam. Bij het Olympisch Stadion te Amsterdam begint de eerste etappe van 125 km naar zijn geboorteplaats Heino die Maarten samen met familie en vrienden fietst. Vanuit daar gaat de individuele reis van zo'n 13.000 km via Duitsland - Tsjechië - Polen - Roemenië - Rusland - Kazachstan naar Beijing in China.

Waarom? "Voor het goede doel: "Spieren voor Spieren", voor het avontuur en omdat ik het kan. Het is toch geweldig om letterlijk en figuurlijk je grenzen te verleggen voor kinderen met een spierziekte die eigenlijk elke dag grenzen moeten verleggen!" Aldus Maarten.

De Stichting zet zich samen met (ex)topsporters in voor kinderen met een spierziekte. Maarten wil met de opbrengst van deze fietstocht een grote bijdrage leveren aan de stichting, ten behoeve van onderzoek naar, en verbetering van het diagnosetraject bij kinderen met een spierziekte.

Maarten heeft het overgrote deel van de kosten voor deze reis, de benodigde fiets, bijbehorend materiaal en kleding door verschillende bedrijven gesponsord gekregen. Vandaar dat alle financiële bijdragen rechtstreeks ten goede komen aan actie voor de stichting "Spieren voor Spieren"

"Wij vinden het fantastisch dat Maarten deze enorme uitdaging aangaat en zo op ultieme wijze zijn gezonde spieren gaat inzetten voor zieke spieren. We zullen hem op de voet gaan volgen," Aldus Jasper Hunting van Spieren voor Spieren.

http://www.bike4muscles.com

ingezonden persbericht