Ingezonden persbericht

vrijdag 11 december 2009

PERSBERICHT VREDENBURG UTRECHT

Il Giardino Armonico

o.l.v. Giovanni Antonini

Danielle de Niese, sopraan
'Fenomenale muzikaliteit', 'speelbeest van de opera', 'jong, spontaan, sexy en swingend'. Recensenten komen superlatieven tekort om de kwaliteiten van Danielle de Niese te omschrijven. Begeleid door het Italiaanse barokensemble Il Giardino Armonico zingt de ravissante sopraan opera-aria's van Händel.

Lieveling van het publiek
Van Chicago tot Barcelona. Inmiddels treedt Danielle de Niese op in alle grote operatheaters ter wereld. Bij De Nederlandse Opera keerde ze al verschillende keren terug. Haar stralende rollen in de Mozart-opera's Così fan tutte en Le nozze di Figaro (2006), en in Monteverdi's L'incoronazione di Poppea (2007), maakten haar tot de lieveling van het Amsterdamse publiek. Zomer 2009 was zij dé ster van het Prinsengrachtconcert dat door de AVRO rechtstreeks werd uitgezonden op televisie.

Händels heldinnen
Händel is de componist met wie De Niese doorbrak. En Händel is ook de componist aan wie zij haar eerste solo-cd wijdde. Het album stond lange tijd nummer één in de iTunes-hitlijsten. Gevaar, hartstocht, seks, humor, rouw, strijdlust. Als geen ander weet De Niese hierop de emoties van Händels heldinnen voor het voetlicht te brengen. 'Händel heeft een zwak voor zijn tovenaressen en heksen', vertelde ze in een interview voor Klassieke Zaken. 'In zijn opera's maakt hij die vrouwen niet tot slechte personages die het publiek hoort te verafschuwen. Integendeel, hij neemt het voor ze op en portretteert ze met heel veel sympathie. Heel opvallend. Als toehoorder begrijp je wat ze heeft gebracht tot hun wraak, hun woede, hun haat.'

Händel - Aria'(TM)s uit Scipione, Rinaldo, Giulio Cesare, Rodelinda en Apollo e Dafne
Instrumentale werken van Händel, Locatelli en Geminiani

Datum: zaterdag 16 januari 2010 - 20.15 uur - Inleiding 19.30 uur
Locatie: e: Vredenburg Leidsche Rijn
Kaarten: ¤ 32,- / CJP en U-pas ¤ 25,-

Kaartverkoop & informatie: Vredenburg Utrecht / T 030-2314544 / www.vredenburg.nl