Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout

Oosterhout NB, 16-01-2010

Ex-man aangehouden voor huisvredebreuk

GILZE: Vrijdagavond heeft de politie in Gilze een 34-jarige inwoner van Gilze aangehouden. De man zat bij zijn ex-vrouw in de woning en weigerde te vertrekken. In het bijzijn van agenten herhaalde de vrouw nogmaals haar eis om haar woning te verlaten, maar daar voldeed de Gilzenaar opnieuw niet aan. Bij de aanhouding die daarop volgde verzette de Gilzenaar zich. Hij is ingesloten in een politiecel. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt
proces-verbaal op.

Man sticht brand in eigen woning

DONGEN: Bij een brand in de woning aan de Weide is zaterdagmorgen een 41-jarige inwoner van Dongen licht gewond geraakt aan zijn armen. De politie heeft hem aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van brandstichting in zijn eigen woning, waarbij hij een stoel in brand stak. De woning maakt deel uit van een complex met acht appartementen.

Door de brand heeft de Dongenaar rook ingeademd en raakte hij gewond aan zijn armen toen hij een ruit in sloeg om zijn woning te verlaten. Hij is overgebracht naar het Tweesteden ziekenhuis en heeft de brandstichting bekend. De man verkeerd in geestelijke nood en daarom heeft de politie de GGZ ingeschakeld. Een psychiater heeft besloten dat de Dongenaar gedwongen moet worden opgenomen in een psychiatrische instelling. De brand, die snel door de brandweer onder controle was, veroorzaakte rook- en roetschade aan de woning.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 16-01-2010 14:01 | © Regio Midden en West Brabant |