Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg

Tilburg, 16-01-2010

Politie arresteert verdachten na mishandelen medebewoner

TILBURG: Aan het Chuchillplein heeft de politie een 26-jarige inwoner van Tilburg en een 24-jarige Poolse man zonder vaste woon of
verblijfplaats aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van zware mishandeling van een 19-jarige Tilburger. De drie mannen wonen op het zelfde adres.

Rond 23:30 uur kreeg de politie een melding van de mishandeling. Agenten troffen in de woning 19-jarige man met verwondingen aan zijn hoofd aan en vond in de woning bloedsporen. Op het bureau verklaarde het slachtoffer dat hij door het tweetal was geslagen en geschopt. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Buurman bedreigd bovenburen

TILBURG: Een 36-jarige inwoner van Tilburg is vrijdagavond aan de Nassaustraat aangehouden voor bedreiging van zijn bovenburen.

De Tilburger bedreigde rond 23:30 uur een bezoeker van zijn bovenburen met een Stanleymes en sloeg hem op zijn gezicht. De verdachte gaf aan dat hij veelvuldig geluidsoverlast ondervindt van de buren die boven hem wonen en verklaarde dat hij zich van de mishandeling niet veel meer kan herinneren. Na verhoor is hij in de loop van zaterdagmorgen in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Drie Tilburgers aangehouden voor poging inbraak

TILBURG: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie drie mannen van 18, 19 en 20 jaar aangehouden voor poging tot inbraak. De drie mannen zijn afkomstig uit Tilburg.

Rond 04:00 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer een melding dat het drietal aan het inbreken was bij een restaurant aan het Pater van Elsenplein. Bij het zien van de politie ging het trio er te voet vandoor, maar kon in de directe omgeving worden aangehouden. Op de achterdeur van het bedrijf werd verse braakschade aangetroffen. Na verhoor zijn de verdachten in de loop van zaterdag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Huiselijk geweld is niet normaal

GOIRLE: Een 33-jarige inwoner van Goirle is zaterdagmorgen
aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld.

Rond 03:20 uur kreeg de politie een melding van een conflict in de woning en ging op onderzoek uit. Daarbij bleek dat de man zijn vriendin enkele vuistslagen in het gezicht had gegeven. Hij is overgebracht naar het bureau en is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppenvan huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Geweldpleger krijgt Weekendje Weg behandeling

TILBURG: Vrijdagavond is een 25-jarige inwoner van Tilburg
aangehouden. De man kreeg het in een café aan de Heuvel aan de stok met een groep andere stappers en werd rond 22:45 uur door personeel van de kroeg buitengezet. Eenmaal buiten bedreigde de dronken
Tilburger het personeel en gooide met een reclamebord en fiets. Ook ging hij opnieuw met anderen op de vuist. Hij is in verzekering gesteld en krijgt een behandeling volgens het protocol van Weekendje Weg..

Een weekendje in de cel, tot en met maandag? Laat het niet zover komen!

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 16-01-2010 14:03 | © Regio Midden en West Brabant |