Rijksvoorlichtingsdienst

update ministerie van Buitenlandse Zaken

Vermissing

Het aantal Nederlanders, Antillianen en Arubanen van wie niets is vernomen is hetzelfde als gisteren: 18, waarvan nog steeds 9 zorgwekkend. Gisteren waren het er even 17, omdat iemand van de lijst zich meldde die een trip over het eiland had gemaakt. Maar daarna werd vanuit de Nederlandse Antillen weer melding gemaakt van iemand die nog geen levensteken had gegeven.

Villa Therese

Gistermiddag Haitiaanse tijd zijn 3 stoffelijke overschotten gevonden in de restanten van Villa Therese, een ingestort hotel waarvan bekend was dat er Nederlanders verbleven. Identificatie van de slachtoffers is nog niet mogelijk.

Repatriëring

14 Nederlanders die gisteren van Haiti naar Curacao waren gevlogen, vliegen vannacht met de KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht (het toestel dat het USAR-team naar Curacao vloog) terug naar Eindhoven. Het toestel landt daar morgenmiddag.

Op de vlucht die gisteren vanuit Haiti vertrok naar Madrid zaten geen Nederlanders. Het is niet bekend of op de vlucht naar Madrid later vandaag Nederlanders meevliegen.

Er vliegen 8 Nederlanders mee met het Belgische vliegtuig dat vandaag vertrekt en morgenochtend landt op het militaire vliegveld van Brussel.

Adoptiekinderen

Komende maandag oganiseert de Nederlandse Adoptie Stichting een vlucht naar Haïti om een grote groep adoptiekinderen op te halen. Minister Verhagen heeft aangeboden dat BZ de kosten voor deze vlucht op zich neemt. Minister Hirsch Ballin heeft toestemming gegeven dat deze kinderen naar Nederland komen.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed