Ingezonden persberichtAardbeving Haïti - repatriëring Nederlanders

Amsterdam, 16 januari 2010, 17.00 - Naar verwachting zal in de loop van het weekend een Nederlands militair toestel van Curaçao richting Nederland vertrekken. Aan boord van dit toestel zullen zich een tiental Nederlanders en een lid van het medisch team van Mondial Assistance bevinden, die gisteren vanuit Haïti naar Curaçao zijn geëvacueerd. Vier Nederlanders, waaronder een gewond kind waarvan de medische toestand inmiddels stabiel is, zullen zoals het zich nu laat aanzien in Curaçao nog verdere medische hulp ontvangen. Zodra de situatie het toelaat zullen ook deze mensen door Mondial Assistance naar Nederland gerepatrieerd worden.

Eveneens naar verwachting zal eind van deze middag een Belgisch militair vliegtuig vanaf de luchthaven van Haïti richting België vertrekken. Aan boord van dit toestel zal zich een groep van 6 tot 8 Nederlanders en twee leden van het medisch team van alarmcentrale Mondial Assistance bevinden. Het vliegtuig zal dan morgen in de loop van de dag in België aankomen.

Mondial Assistance heeft als coördinerend alarmcentrale namens de gezamenlijke Nederlandse alarmcentrales een medisch team naar Haïti uitgestuurd. In zeer nauwe samenwerking met Buitenlandse Zaken hebben zij de afgelopen dagen Nederlanders ter plaatse ondersteuning geboden en hen bij elkaar gebracht voor repatriëring naar Nederland.

Na aankomst van de vliegtuigen in respectievelijk België en Nederland, zal Mondial Assistance verder vervoer naar huis organiseren.

Mondial Assistance vervult in de periode van 1 april 2009 tot en met 31 maart 2010 de rol van coördinerend alarmcentrale in geval van calamiteiten in het buitenland waarbij Nederlanders betrokken zijn. Met de coördinatie door één alarmcentrale wordt bereikt dat de noodzakelijke hulpverlening direct op gang komt - ongeacht de vraag via welke organisatie de uit Nederland afkomstige betrokkenen voor hulpverlening verzekerd zijn.

>

Over Mondial Assistance
Mondial Assistance Group is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Mondial Assistance opereert met ruim 9.300 medewerkers op vijf continenten, in 28 landen. 250 miljoen klanten maken gebruik van de diensten van de groep. Kijk voor meer informatie op www.mondial-assistancenederland.nl.Ingezonden persbericht