Ingezonden persbericht

Hoofdrolspelers Joseph reiken Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award uit

Utrecht, 16 januari 2010 - Vandaag is de Ronald McDonalld Kinderfonds Vrijwilligers Award uitgereikt aan Alida Pol. Zij ontving de Award uit handen van musicalsterren Freek Bartels en Renée van Wegberg uit JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Alida Pol is vrijwilliger van Ronald McDonald Huis Groningen.
Kinderfondsambassadeur Robert ten Brink presenteerde het jaarlijkse vrijwilligers-evenement in het Beatrix Theater in Utrecht.

De Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award is een prijs voor de vrijwilliger die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Elk jaar reikt McDonald's de Award uit om de vrijwilligers van het Ronald McDonald Kinderfonds te bedanken voor hun onmisbare werk. Als hoofdsponsor ondersteunt McDonald's al 27 jaar het Ronald McDonald Kinderfonds.

Alida Pol van Ronald McDonald Huis Groningen zet zich in voor de andere vrijwilligers. Ze is medeoprichtster en lid van de activiteitencommissie van het Huis, die als doel heeft de onderlinge band van de vrijwilligers te versterken. Een van de activiteiten is een terugkerend etentje voor alle vrijwilligers. Alida kookt dan voor maar liefst vijftig vrijwilligers een overheerlijk diner. 'Alida Pol is de stuwende kracht achter de vrijwilligers. Door haar enthousiasme stimuleert ze anderen en zo levert ze een positieve bijdrage aan de sfeer in het Ronald McDonald Huis', aldus het juryrapport.

Voor de Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award waren 18 vrijwilligers genomineerd door de vrijwilligers en gasten van de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers, Vakantie- en Sport & Spellocaties in ons land. Uit alle nominaties selecteerde een nationale vakjury vijf finalisten. De winnaar, Alida Pol, werd vanavond gekozen door bijna 1500 aanwezigen tijdens het Vrijwilligers Evenement in het Beatrix Theater in Utrecht. Alida Pol kreeg ook een cheque ter waarde van 7.500 euro voor een dagje uit naar keuze met alle collega-vrijwilligers van het eigen Ronald McDonald Huis.

McDonald's en het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. In Nederland staan vijftien Ronald McDonald Huizen, waarin familie van kinderen die zijn opgenomen in een ziekenhuis of revalidatiecentrum kunnen logeren.
Andere initiatieven van het Ronald McDonald Kinderfonds zijn Ronald McDonald Sport & Spel en Ronald McDonald Vakantie. Deze maken het mogelijk dat zieke en gehandicapte kinderen kunnen sporten, spelen en op vakantie kunnen gaan.
McDonald's zet zich al 27 jaar als hoofdsponsor in voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Bijschrift foto: Vlnr: Pieter Honing (directielid McDonald's Nederland), Ed Nijpels (voorzitter Raad van Toezicht Kinderfonds), Freek Bartels ("Joseph"), Alida Pol (winnares), Renée van Wegberg ("Vertelster"), Robert ten Brink (ambassadeur Kinderfonds)

---