KRO

KRO De Reünie: Mieke overleeft noodlottig auto-ongeluk en zoekt 23 jaar naar dader

Uitzenddatum: 17/01/2010

Klas 5 HBS Libanon Lyceum, 1972

Het leven vanhet sportieve meisje Mieke verandert voorgoed als ze 23 jaar geleden wordt aangereden door een dronken automobilist. Haar man en schoonmoeder zijn vrijwel direct dood. Mieke breekt drie nekwervels en blijft achter met hun tweejarige dochtertje. Nu, ruim twintig jaar later,is Mieke weer gelukkig met haar nieuwe man entwee dochters. Maar de pijn van het ongeluk blijft en de dader van toen spookt nog steeds door haar hoofd. Ze blijft worstelen met de vraag of hij zich überhaupt ooit heeft gerealiseerd wat hij heeft aangericht.

Karel wil op school architect worden, hij is immers goed in wiskunde. Tenminste in het eerste jaar. In de tweede gaat het al snel mis. Karel kanzich niet concentreren en is vooral bezig metde wereld ontdekken, buiten de school. Als zijn moeder in de zomervakantie vraagt ofhij zijnboeken niet moet gaan kaften, zegt hij: "Ik geloof dat ik niet terug mag komen." Dat blijkt te kloppen en vanaf dat moment begint Karel aan een lange reeks van verschillende baantjes. Lang mag hij meestal niet blijven omdat hij moeite heeft zich aan de regels te houden. Nu is hij sinds zeven jaar schoonmaker en dat gaat wel goed. Inmiddels heeft ie ook een sterk vermoeden waarom het al die jaren niet lukte.

Op de middelbare school begint Jan Bernard voor het eerst met `verzamelen'. Een beetje van de Beatles, een paar mooiepin-up beeldjes en de nodige strips.Inmiddels heeft ie meer dan 80 kub. aan spullen. En toen hij vorig jaar zijn bedrijf verkocht om de rest van zijn leven in Frankrijk te spenderen, moesten alle spullen natuurlijk mee. Hij wil een mooie expositieruimte maken om zijn zorgvuldige verzamelde schatten weer eens uit te stallen.

KRO De Reünie, zondag 17 januari om 21.25 uur op Nederland 1