Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout

Oosterhout NB, 17-01-2010

Veelpleger aangehouden

DONGEN: De politie heeft zaterdagmiddag aan de Vaartweg een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man staat bij politie en justitie bekend als veelpleger. Een agent, die vrij was, herkende de veelpleger. Het was hem bekend dat de man werd gezocht voor een gepleegde diefstal. Zijn gewaarschuwde collegas konden de man zonder problemen arresteren. De auto waarmee hij reed bleek op 9 december te zijn gestolen.

Huiselijk geweld is niet normaal

OOSTERHOUT: Zaterdagavond heeft de politie in zijn woning een
24-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 25-jarige echtgenote. Zij wenste geen aangifte te doen van huiselijk geweld. De verdachte was onder invloed van alcohol. Hij is ingesloten in een politiecel.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en
getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 17-01-2010 15:41 | © Regio Midden en West Brabant |