Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.30 uur

Utrecht, 17-01-2010

Straatroof

DE BILT - Op zaterdagavond 16 januari om 20.15 uur kregen politieagenten het verzoek om naar het bureau aan de Hessenweg te gaan, alwaar een man zou staan met een bloedneus. Mogelijk zou de man overvallen zijn. Ter plaatse stond een 19-jarige man uit Bilthoven met zijn scooter voor het bureau en gaf aan inderdaad te zijn overvallen. Hij reed over het Uppsalapad en werd in de laatste bocht voor de Oude Bunnikseweg overvallen door twee personen. Een van de twee had daarbij een steekwapen en de tweede had een houten voorwerp in zijn hand. De man werd met de houten voorwerp hard op zijn helm geslagen, waardoor hij enigzins dizzy werd, vervolgens werd hij meerdere malen geslagen op zijn lichaam en kreeg een vuistslag op zijn neus, waardoor zijn neus vermoedelijk gebroken werd. De twee daders hebben zijn tas met (nog) onbekende inhoud mee genomen evenals zijn portemonnee. De twee daders zijn weggelopen in de richting van De Bilt. De man is vervolgens naar het bureau aan de Hessenweg gereden. De agenten hebben de ambulance laten komen, waarna de man is meegenomen voor onderzoek naar het UMC. De politie roept getuigen die iets gezien of gehoord hebben op om informatie te melden via (0900) 8844. Het zou gaan om twee Noord-Afrikaanse jongens die voor het laatst gezien zijn in de omgeving Dorpsstraat.

Dader 1:

- 1.60 a 1.70 meter;

- Groene bivakmuts;

- Zwart glimmende gewatteerde jas met capuchon.
- Deze droeg een steekwapen

Dader 2:

- Ongeveer 1.80 meter;

- Zwarte jas mat;

- Zwarte bivakmuts;

- Deze persoon droeg een houten voorwerp bij zich.

Inbrekers aangehouden

ZEIST Op vrijdagavond rond 20.00 uur kreeg de Meldkamer de melding van een getuige dat er een jongen aan de achterdeur van een woning aan de Filips van Boergondielaan in Zeist stond te rommelen. Een andere jongen stond op de uitkijk. De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse. De verdachten renden weg, maar de agenten wisten hen na een korte achtervolging op de Clomp aan te houden. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden. De verdachten van deze poging tot inbraak bleken twee 17- en 18 jarige jongens uit Zeist te zijn.

Aanrijding letsel

BUNNIK Op vrijdagochtend 15 januari heeft om 8.45 uur op de N229 ter hoogte van de Schoudermantel te Odijk/Bunnik een ongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos. Deze behoorden toe aan een 41-jarige vrouw uit Odijk en een 64-jarige man uit Nieuwegein. De brandweer heeft de vrouw uit Odijk uit de auto moeten knippen. Zij is per ambulance ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ook klaagde zij over pijn aan de knie. Later mocht zij weer naar huis. De autos zijn weggesleept. De verkeerspolitie onderzoekt de toedracht.