Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.30 uur

Utrecht, 17-01-2010

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Op zaterdagmiddag 16 januari heeft om 13.00 uur een aanrijding met licht letsel plaatsgevonden op de kruising Hogeweg / Randenbroekerweg in Amersfoort.

Een 38-jarige Amersfoorter reed over de Randenbroekerweg en wilde bij genoemde kruising linksaf de Hogeweg op rijden. Een 33-jarige Harderwijker reed over de Hogeweg en kwam uit de richting van het centrum. De Amersfoorter gaf geen voorrang aan de Harderwijker met als gevolg een aanrijding. De man uit Amersfoort werd door ambulancepersoneel ter plekke onderzocht in verband met nekklachten en duizeligheid. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Een tweede ongeval met letsel vond plaats om 13.40 uur op de Stadsring op de kruising met de Blekerssingel. Drie personenautos hadden een kop-staart-botsing gehad. De achterste auto was opgetrokken terwijl het nog rood was. Hij klapte op de tweede auto en deze weer op de derde auto. De bestuurder van de tweede auto, een 39-jarige man uit Maarn, is met nekklachten door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Autobranden

AMERSFOORT In Amersfoort hebben in het weekeinde vijf autobranden plaatsgevonden. Op vrijdagavond 15 januari om 18.25 uur meldde een getuige via 112 dat er een persoon op de fiets wegreed bij een flatgebouw aan de Hogeweg te Amersfoort. De getuige zag ook dat er een auto in brand stond. De getuige meldde dat de fietser een jongen van 16 a 17 jaar was die wegreed in de richting van de Flierbeeksingel. De brandweer had de brand snel onder controle.

Op zaterdagmiddag rond 17.20 uur is een auto in brand geraakt op de Cabralstraat te Amersfoort. De brandweer heeft deze geblust. De politie vermoedt dat het om brandstichting gaat.

Op zaterdagavond rond 18.00 uur is een auto in brand gestoken op de Waltoren te Amersfoort. De brandweer heeft de auto geblust.

Op zaterdagavond 16 januari is op de Banckertstraat te Amersfoort rond 21.00 een auto in brand gestoken. Een melder belde 112 en wist de brand met sneeuw te blussen.

Getuigen hebben een donker geklede man zien weglopen.

Omstreeks 04.30 uur in de nacht van 16 op 17 januari bleek een auto in brand te staan op de Scheltussingel te Amersfoort. De brandweer heeft deze geblust, maar de voorzijde was helemaal uitgebrand.

De Forensische Opsporing van de Recherche heeft onderzoek verricht naar de autobranden.

De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien in de buurt van de bovengenoemde locaties te bellen naar (0900) 8844. Ook mensen die menen de verdachten(n) te (her)kennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Van balkon gevallen

AMERSFOORT Op zaterdagavond 16 januari is de politie om 21.30 uur gegaan naar een woning aan de Ferguutplaats te Amersfoort. Hier zou een vrouw van het balkon op twee hoog zijn gevallen. De toedracht is nog niet duidelijk en de politie verricht onderzoek. De 26-jarige bewoonster is gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is op zoek naar een verdachte man die in een auto was weggereden.

Beroving

AMERSFOORT Op zondagochtend 17 januari kreeg de politie om 4.15 uur een melding van straatroof. Een 29-jarige man uit Amersfoort was bij de Koppelpoort door diverse mannen beroofd van zijn portemonnee en gsm. Hierbij is met een mes gedreigd om het slachtoffer zijn pincode te ontfutselen. Het slachtoffer werd in de Meridiaantunnel gevolgd door enkele mannen toen hij vanuit het centrum fietste richting Ringweg. De politie verzoekt getuigen te bellen met (0900) 8844 als zij informatie over deze brute beroving hebben.