Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.30 uur

Utrecht, 17-01-2010

Sneeuwbalgooier slaat man

VEENENDAAL Zondag 17 januari rond 00.15 uur zag een 57-jarige Veenendaler in de Beethovenlaan dat een groepje jongeren ijsballen tegen woningen aan het gooien was. Toen hij de jongeren op hun gedrag aansprak, reageerde een van de jongemannen zeer agressief. De Veenendaler kreeg een vuistslag in zijn gezicht.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze jongeman en vraagt getuigen die meer kunnen vertellen over de verdachte contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt:


- ongeveer 18 jaar


- 1.85 cm lang


- rossig haar


- droeg een witte jas

Man vernielt ruit

UTRECHTSE HEUVELRUG Zaterdagochtend 16 januari rond 08.15 uur kreeg de politie de melding dat een man bij het NS-station in Driebergen-Zeist de ruit van een bushokje had vernield. Op aanwijzen van een getuige hield de politie een 22-jarige man uit Doorn aan. Deze verdachte verklaarde direct de ruit te hebben vernield, omdat hij de bus had gemist.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Agressieve feestvierders keren zich tegen agenten

UTRECHTSE HEUVELRUG In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 januari werd de politie rond 01.15 uur naar een woning aan de Kerkeland in Amerongen gestuurd. Daar zou in verband met een feestje geluidsoverlast zijn.
Toen politieagenten aanbelden, vond een 19-jarige inwoner van Veenendaler het nodig om de agenten te beledigen. Een andere feestvierder, een 19-jarige Veenendaler, probeerde een agent omver te duwen. Vervolgens vluchtten beide mannen de woning in. De agenten gingen vervolgens ook naar binnen en hielden daar de mannen aan. De mannen gaven zich niet zomaar over en gooiden binnen nog een bureaustoel naar een van de agenten toe. Om de overige feestvierders rustig en op afstand te houden, zette de politie een diensthond in.

De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.