Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.45 uur

Utrecht, 17-01-2010

Vernielers van autospiegels aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 januari meldden getuigen rond 04.00 uur dat er een groep jongemannen op een parkeerplaats aan de Buizerdlaan autospiegels aan het vernielen was. De politie hield in de omgeving op aanwijzen van getuigen drie mannen uit Nieuwegein aan als verdachten. De mannen (20 en 21 jaar) zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Voor zover bekend zijn er van drie autos spiegels vernield.

Onder invloed tegen een boom

NIEUWEGEIN - Op zaterdag 16 januari rond 04.20 werd de politie naar de AC Verhoeffweg gestuurd in verband met een ongeval. Ter plaatse gekomen zagen politieagenten dat een auto met twee inzittenden tegen een boom was gereden. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Nieuwegein, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden en ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 535 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. De bijrijder (gegevens onbekend) voelde zich niet helemaal lekker en is voor controle door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Taxichauffeur aangehouden

HOUTEN - In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 januari heeft de politie op de Utrechtseweg een 30jarige taxichauffeur uit Utrecht aangehouden. De man zou naar zeggen een vrouw hebben geslagen.

De taxichauffeur vervoerde rond 01.30 uur twee vrouwen van 20 en 21 jaar uit Houten vanuit Utrecht. Toen een van de vrouwen in het voertuig moest overgeven, zette de chauffeur zijn auto aan de kant en eiste een geldbedrag voor de schoonmaak. Hierover ontstond een woordenwisseling en meerdere taxichauffeurs kwamen poolshoogte nemen. De inmiddels gealarmeerde politie heeft de chauffeur aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.