Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 13.50 uur

Utrecht, 17-01-2010

Vernielers aangehouden

HARMELEN - De politie heeft zaterdag 16 januari rond 15.50 uur op de Dorpsstraat vier jongens van 14 jaar aangehouden op verdenking van vernieling.

Een getuige zag dat de jongens een tuinhek kapot gemaakt hadden en belde de politie. De jongens zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld van het incident.

Brandstichting

WILNIS Op zaterdagochtend 16 januari om 01.10 uur zagen agenten op het recreatieterrein Heinoomsvaart aan de Bovendijk te Wilnis dat twee mannen bij een personenauto en een brandende prullenbak stonden. De agenten blusten het brandje en ondervroegen de twee mannen. Een 27-jarige man uit Wilnis bekende dat hij de brand had gesticht, waarna hij een bekeuring kreeg. Zijn 29-jarige vriend uit Mijdrecht kreeg een waarschuwing omdat hij niet had opgetreden.

Mishandeling

MAARSSEN - Op vrijdagavond 15 januari rond 18.30 uur belde een jongen 112 omdat hij op de Reigerskamp te Maarssen in elkaar geslagen was door drie jongens, waaronder een lange jongen met wit geruit petje. Het slachtoffer (gegevens onbekend) was flink verwond aan zijn gezicht maar wist een goed signalement af te geven. Al snel werd een burgernet-actie op touw gezet. De lange jongen met petje kon even later aangehouden worden dankzij burgernetmeldingen van burgers. De politie zet het onderzoek voort en is op zoek naar de andere verdachten. Wie deze verdachten (her)kent, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via (0900) 8844.

Overval

MIJDRECHT Op vrijdagmiddag 15 januari heeft tussen 11.30 en 11.45 uur op de Dorpsstraat te Mijdrecht een bankoverval plaatsgevonden. Twee overvallers zijn met onbekende buit weggevlucht. De politie heeft een uitvoerig onderzoek ingesteld, waaronder sporenonderzoek en getuigenverhoor. Ook is er een burgernetactie opgestart.