Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 13.30 uur

Utrecht, 17-01-2010

Geweld door sneeuwballen

UTRECHT - Zaterdagavond 16 januari rond 22.10 uur werd de politie naar de Papaverstraat gestuurd omdat er boze buurtbewoners op straat stonden. Ter plaatse bleek dat een 18-jarige man uit Ede een jongen had aangesproken omdat hij sneeuwballen naar een ruit van een woning had gegooid.

Familieleden-/vrienden van de jongen die in een woning van de Papaverstraat aanwezig waren, waren het hier niet mee eens en deelden rake klappen uit aan de 18-jarige man uit Ede.

Toen de politie verhaal ging halen in de woning, stuitten de agenten op verzet en belediging. In totaal hielden agenten 4 mannen en 2 vrouwen aan, allen afkomstig uit Utrecht en in de leeftijd varierend van 20 40 jaar.

Drie personen werden aangehouden op verdenking van de mishandeling en drie personen omdat zij de aanhoudingen met fors verzet probeerden te voorkomen. De politie heeft tegen drie personen gepast geweld moeten gebruiken om te kunnen aanhouden.

Twee politieagenten raakten gewond bij het incident, een agent aan zijn been en de ander aan zijn gezicht. Een van de agenten moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

De verdachten zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Verdachten inbraak aangehouden

UTRECHT Vrijdagochtend 15 januari rond 11.10 uur kreeg de politie een melding van woninginbraak. Een getuige had gezien dat twee mannen een tuindeur probeerden open te breken van een woning aan de Karperstraat.

Toen de politie op de melding afging, kreeg de politie te horen dat de verdachten gevlucht waren in de richting van t Goylaan. Daar kon de politie met hulp van een tweede getuige (een onbekend gebleven persoon) een van de verdachten aanhouden. Deze getuige gooide namelijk zijn fiets voor een van de verdachten waardoor de politie hem kon aanhouden.

De tweede verdachte hield de politie op de W.A. Vultostraat aan.

De verdachten, beiden afkomstig uit Utrecht en 18 en 19 jaar, reden in een gestolen auto. Deze auto is inbeslaggenomen en de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Beroving

UTRECHT Op de Groeneweg is vrijdagmiddag rond 18.15 uur een vrouw slachtoffer geworden van beroving. Toen de vrouw (34 jaar en afkomstig uit Nieuwegein) in haar auto stapte op het parkeerterrein bij de supermarkt, griste een nog onbekend gebleven persoon haar tas van haar schoot. De politie onderzoekt de beroving en komt graag in contact met getuigen via telefoonnummer 0900-8844.

De verdachte vluchtte, als bijrijder, weg in een donker voertuig. Signalement:

- Noord-Afrikaans uiterlijk

- 15-25 jaar oud

- zwarte jas met capuchon en lichtkleurige bontkraag
- opvallende stoppelbaard

Ongeval

UTRECHT - Vrijdagavond 15 januari rond 23.10 uur vond er op de rotonde bij de Marnixlaan een ongeval plaats tussen een 26-jarige automobilist uit Amsterdam en een 21-jarige automobilist uit Utrecht. De Amsterdammer raakte door het ongeval gewond aan zijn ribben en nek. Een bijrijder van de Amsterdammer hield aan het ongeval een pijnlijke nek en rug over. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.