Politie Gelderland-Zuid

Mee na stappen

Nijmegen, 17-01-2010 o In Nijmegen zijn in het uitgaansgebied enkele personen aangehouden. In aanwezigheid van vrienden hinderlijk gedrag richting politie, leidde tot het belemmeren van politiewerk en beledigen en uitschelden van agenten.

Tijdens hun toezicht houden op stappende bezoekers, hebben politiemensen in het centrum vannacht een 16-jarige jongen uit Nijmegen aangehouden. Hij gedroeg zich hinderlijk naar de politieagenten, toen deze een 17-jarige Nijmegenaar arresteerden voor baldadigheid. Na enkele vorderingen om door te lopen, liet de 16-jarige zich bij herhaling beledigend en grievend uit tegenover de politiemensen. Dit bleef doorgaan na zijn aanhouding en transport richting politiebureau.

Later die nacht werd een 23-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor ambtsbelemmering. Hij maakte deel uit van een groep stappers, die zich hinderlijk om de toezichthoudende politiebus bleef ophouden. Nadat de verdachte bij herhaling was gesommeerd weg te gaan en het zicht van de politieagenten niet te belemmeren, is hij ook aangehouden. (1)

Laatst gewijzigd 17-01-2010 13:03 | © Regio Gelderland-Zuid |