Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen 12 januari 2010

ONTWERP JE EIGEN PLATENHOES IN HET GRAFISCH MUSEUM!

Tijdens Eursonic/Noorderslag geïnspireerd geraakt door alle nieuwe muziek? Heb je zelf een band die wel eens een plaatje maakt, maar heb je geen geld om een mooie hoes te laten maken? Kom op zaterdag 17 januari naar het Grafisch Museum, laat je inspireren door de vele hoezen in de expositie DiscCoverArt en ontwerp je eigen platenhoes!

Op zaterdag 17 januari vindt in het Grafisch Museum tussen 13.30 en 16.00 uur de workshop 'Ontwerp je eigen platenhoes' plaats in het kader van het project DiscCoverArt en Eursonic/Noorderslag. Met behulp van diverse technieken als collage, tekenen, schilderen, sjabloneren enz. kun je een hoes ontwerpen voor je favoriete nummer of je eigen band.
In de platenhoezenexpositie die nog te zien is t/m 7 maart zijn circa 240 platenhoezen te zien uit de collectie Marius Quist die in totaal zo'n 80.000 hoezen omvat. De expositie valt uiteen in twee delen: enerzijds een historisch overzicht van 1948 tot nu en anderzijds hoezen van bekende en minder bekende ontwerpers, fotografen en kunstenaars, zoals Anton Corbijn, Andy Warhol en Keith Haring, maar ook Marthe Röling en Rien Poortvliet.
De expositie vindt plaats in het kader van het project DiscCoverArt, een samenwerkingsverband van het Grafisch Museum, De Bibliotheek en het Poparchief Groningen. In De Bibliotheek is nog t/m 7 februari een tentoonstelling te zien van picture discs uit de collectie van Peter Bastine. Voor het project is ook een lp-box gemaakt met een lp waarop tien nummers van Groningse bands staan en tien hoezen van vooraanstaande ontwerpers. Meer informatie over het project op http://disccoverart.blogspot.com

Grafisch Museum, Rabenhauptstraat 65, Groningen, 050-5256497; www.grafischmuseum.nl
De Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen, 050-3683683; www.mijneigenbibliotheek.nl

---