Ingezonden persbericht


eurosport brengt highlights dakar rally

Van 1 tot en met 17 januari 2010 vindt in Chili en Argentinië de 31ste editie van de beroemde Dakar Rally plaats. Het is voor de tweede achtereenvolgende keer dat de Rally op Zuid-Amerikaans terrein wordt verreden. 184 Motoren en quads, 138 auto's en 50 trucks rijden 'tegen de klok in' over een parcours van 14 etappes en 8600 zanderige kilometers van Buenos Aires naar Buenos Aires. Eurosport volgt ze live.

Parcours
De karavaan zet, in tegenstelling tot vorig jaar, na de start direct koers in Noordelijke richting, waardoor men al vrij snel de Andes bereikt. De etappes daarna voeren over Chileens grondgebied, waarbij het grootste obstakel de Atacama woestijn is, die vijf etappes opeist. Het derde (en laatste) deel van de tocht staat in het teken van de terugkeer naar Argentinië. Ook in dit (zeer gevarieerde) slotstuk worden de deelnemers nog zwaar op de proef gesteld en moeten zij de ontberingen van het soms praktisch onbegaanbare Argentijnse binnenland trotseren om op 16 januari te kunnen finishen.

Uitzendingen
Elke avond zendt Eurosport vanaf 20:20 uur live de finish van de etappe van die dag uit, met interviews met de coureurs, hun bijrijders en andere kopstukken van de Eurosport crews on site. Om 23:00 uur volgt een 45 minuten durende live-uitzending vanaf de bivak, met een terugblik op de race van de afgelopen dag, interviews en een vooruitblik op de dag van morgen.

De Eurosport Groep is het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese TV-zender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 117 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition simultaanzender van Eurosport. Eurosport 2, 'the new generation sports channel', bereikt 38 miljoen huishoudens in 14 talen en 46 landen. Eurosportnews is Eurosports sportnieuwszender, wordt wereldwijd uitgezonden en bereikt 6 miljoen huishoudens. Eurosport Asia/Pacific bereikt 12 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op organisatie, management en promotie van grote internationale sportevenementen. Eurosport's online sportplatform is Europa's meest bezochte online sportbestemming met bijna 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites en - applicaties in 9 talen, voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Player kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en evenementen die níet op TV te zien zijn. Ga voor veel meer informatie over de Eurosport Groep naar eurosportcorporate.com. -----------------------
30 december 2009



Ingezonden persbericht