Wilgen knotten in het Streekbos in NME-centrum De Terp Bovenkarspel


BOVENKARSPEL, 20100107 -- In het NME-centrum De Terp aan de Veilingweg in Bovenkarspel is zondag 17 januari vanaf 14.00 uur een informatiemiddag over wilgen knotten door Turk Bruijn en Rob Rijswijk. Er is gereedschap aanwezig om het onder begeleiding uit te proberen. Uiteraard op een veilige manier. De deelnemers gaan na de inleiding naar het Ecoterrein om de bomen van hun `pruik' te ontdoen.

www.ivn-westfriesland.nl/pr/IMG0117.jpg
De knotbomen (wilgen en essen) zijn beeldbepalend in het polderlandschap, maar goed onderhoud is noodzakelijk om de bomen te behouden en ze aantrekkelijk te houden voor vogels en insecten. Met behulp van verschillende gereedschappen en methodes laten twee medewerkers van de IVN-knotgroep zien hoe men het beste kan knotten.
Trek aangepaste kleding en laarzen aan!

Informatie over de Knotgroep IVN West-Friesland
De vrijwilligers van de knotwerkgroep van het IVN West-Friesland gaan er iedere winter gemiddeld 10 keer op uit om oude knotbomen van particulieren te onderhouden die het zelf niet meer kunnen. De IVN-werkgroep wordt ondersteund door het Landschap Noord-Holland om het beeldbepalend landschap in West-Friesland te behouden. De knotters passen nieuwe knotmethodes toe. Door knotbomen (wilgen of essen) een verschillend uiterlijk te laten behouden worden ze aantrekkelijker voor vogels en insecten die er in nestelen. En dragen zo bij aan de kringloop in de natuur.





Ingezonden persbericht