Saab konvooi van 200 auto's


SAAB, 20091229 -- 200 Saabs zullen op 17 januari 2010 een konvooi vormen op de snelweg en op deze manier positieve aandacht vragen voor het noodlijdende Saab.

Saab Support Convoy

Op 17 januari 2010 hebben leden van het Saabforum een bijeenkomst voor Saabrijders georganiseerd: het Saab Support Convoy. Met deze bijeenkomst willen we een duidelijk statement afgeven dat Saab nog springlevend is.

Vanuit zeven plekken in Nederland ( Amsterdam, Friesland, Tilburg, Apeldoorn, Twente, Haaglanden en Rotterdam) en één in België (Antwerpen) zullen groepen Saabs over de snelweg naar het centraal gelegen Soesterberg rijden. Verzamelpunt is het Militair Luchtvaartmuseum.

Om 13.00uur zal een grote groep Saabs zich opstellen op het binnenterrein en een nog grotere groep op de parkeerplaats dat bij het terrein hoort.
Alle Saabs worden tussen de jachtvliegtuigen opgesteld, hetgeen een schitterend gezicht zal zijn.

Rond 14.30uur zal het Saab Support Convoy de weg opgaan met ongeveer 200 Saabs, waarbij bijna alle Saabmodellen ooit door Saab gebouwd, vertegenwoordigd zullen zijn. Als eerste starten de oudste modellen, gevolgd door steeds jongere Saabs. De rit zal ongeveer 45 minuten gaan duren op de Nederlandse snelweg.

Het eindpunt is afhankelijk van de actualiteit rond de berichtgeving van Saab: bijvoorbeeld wanneer Spyker Saab overneemt, kan het een polonaise naar Spyker worden of als GM besluit Saab niet te verkopen, maar te sluiten een rouwstoet rond het Luchtvaartmuseum.

Hoe dan ook: Het wordt spectaculair!

In andere landen wordt het idee al opgepikt. Zo zijn er in Zweden, Duitsland en Frankrijk Saabclubs een dergelijk plan aan het opzetten.

Alle informatie over dit grote project is te vinden op www.saab9k.nl en op www.saabforum.nl





Ingezonden persbericht