Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 17 november 2009

Nickelodeonserie Dirk Scheele nu ook in het theater

De Nederlandse kinderserie Huis, Tuin en Keukenavonturen van Dirk Scheele, die dagelijks wordt uitgezonden op Nickelodeon, is vanaf het nieuwe jaar ook in het theater te bewonderen voor kinderen vanaf twee jaar. De theatervoorstelling Huis, Tuin en Keukenliedjes gaat op 17 januari 2010 in première in Theater Zuidplein te Rotterdam en is dit seizoen tot eind mei te zien in de Nederlandse theaters.

Dirk Scheele speelt deze vrolijke muzikale en interactieve voorstelling samen met Joes Boonen. Scheele bedacht zelf het concept en schreef de liedjes. De regie is in handen van Hans Thissen en het decor is ontworpen door Siem van Leeuwen.

Dirk Scheele heeft in de afgelopen zestien jaar bekendheid verworven met zijn voorstellingen, series, cd's en dvd's voor de allerkleinsten. Zijn voorstellingen kenmerken zich door eenvoud, interactiviteit en aansprekende melodieën. De onderwerpen bevinden zich altijd in de belevingswereld van de kinderen.

www.dirkscheele.nl

Huis, Tuin en Keukenliedjes

Het kleurrijke huis van Dirk ziet er wat vreemd uit. Alles in het huis maakt geluid en over alles wat er te zien is, weet Dirk een liedje. Een boterhammenboogie, een wasmachineblues, een zingende fluitketelsong en een liedje over zijn allerliefste knuffel. Maar dan ontdekt hij dat het een toverhuis is, waarin alle huis-, tuin en keukenspullen zomaar tot leven komen. Ze maken geluiden, bewegen uit zichzelf en doen dingen die je niet van ze kent. Samen met zijn buurmeisje Joes en zijn tante Viola wordt dit een groot avontuur waarbij alle kinderen in de zaal mee mogen doen.

Noot voor de redactie,