Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RAAF UIT SUCCESVOLLE SCHOOLTV-SERIE NU OOK IN HET THEATER

RAAF, geen kip première op 17 januari in Rotterdamse Schouwburg

AMSTERDAM 10 december 2009 ­ Bij volwassenen is hij misschien niet bekend, maar onder kinderen zeker wel: RAAF. Iedere week zitten de leerlingen van groep 3 en 4 op 89% van de Nederlandse basisscholen klaar voor het SchoolTV-programma Huisje Boompje Beestje, waarin RAAF allerlei avonturen beleeft. Zondag 17 januari om 15.00 uur komt Raaf voor iedereen vanaf 6 jaar tot leven in het theater tijdens de première van zijn eigen poppentheatervoorstelling: RAAF, geen kip in de Rotterdamse Schouwburg. Daarna gaat de voorstelling op tournee door het land tot en met 21 april 2010.

Raaf gaat op zoek naar zijn talent
In het bos wordt een raaf geboren. Niet zomaar een raaf, nee; RAAF de eigenwijze witte vogel bekend van het televisieprogramma Huisje Boompje Beestje. In het nest is Raaf het enige witte kuiken tussen alle zwarte raven. Al snel ontdekt Raaf dat hij bijzonder is, maar ook dat hij niet het enige speciale dier in het bos is. Hij wordt vrienden met de supersnelle Jet IJsvogel en Billy Bever die verschrikkelijk goed kan bouwen. Maar waar is Raaf eigenlijk goed in? Hij is onhandig, kan een beetje fladderen en omdat hij wit is noemt iedereen hem " kip". Raaf wil laten zien dat hij een slimme en dappere Raaf is. Geen kip! Als de lawaaiige Boomstomper het woud onveilig maakt, besluit Raaf dat hij hem gaat vangen. Met zijn vrienden Billy en Jet bouwt hij een grote Boomstomper val, maar alles loopt mis. Totdat Raaf ontdekt dat hij ook een talent heeft.

Gratis na afloop: Talent proeverij
RAAF, geen kip wil niet de zoveelste grootschalige theater spin-off zijn van een succesvolle tv-serie. Er is bewust gekozen voor een kleinschalige voorstelling. Na afloop van de voorstelling kunnen alle kinderen in de meeste tourneetheaters gratis meedoen aan de Talent proeverij. Verdeeld in drie groepen ontdekken ze met Raaf taal, met de ijdele Jet verkleden de kinderen zich en staan ze zelf even in de spotlight en met Billy worden het echte bouwers!

SchoolTV zendt op 11 januari een speciale aflevering van Huisje Boompje Beestje uit waarin Raaf een kijkje achter de schermen van het theater neemt.

Over de makers

Max Verstappen, Martin Soeters en Camiel Schouwenaar zijn allemaal betrokken geweest bij het ontstaan van Raaf. Max Verstappen heeft de pop Raaf gemaakt, Camiel Schouwenaar is de scenarioschrijver en regisseur van Huisje Boompje Beestje. Martin Soeters 'is' Raaf in het televisieprogramma.

Tekst en regie: Camiel Schouwenaar, poppenspel: Martin Soeters, Tim Velraeds, vormgeving: Andre Mello, poppenmaker: Max Verstappen

RAAF, geen kip is een productie van Stichting Twee-ater, gebaseerd op de serie Huisje Boompje Beestje van Teleac SchoolTV.

Deze productie kwam mede tot stand dankzij financiële steun van: Amsterdams Fonds voor de Kunsten en VSB fonds.

Meer over Raaf en Huisje Boompje Beestje vind je op www.schooltv.nl/hbb_docent en www.raafgeenkip.nl. Speciale kindersite: www.hbbclub.nl

Speellijst van RAAF, geen kip seizoen 2009-2010 op volgende pagina.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht