Ingezonden persbericht


Vincent Bijlo duwt GroenLinks Utrecht
5 januari 2010

Cabaretier, schrijver, zanger en columnist Vincent Bijlo is lijstduwer voor GroenLinks in Utrecht. Bijlo is al jaren lid van GroenLinks, maar heeft nog nooit in Utrecht op de lijst gestaan. Hoeveel extra zetels zijn naam op de lijst zal opleveren, durft hij niet te voorspellen, maar hij gaat voor 'een klinkende overwinning'.

Vincent Bijlo is al jaren met regelmaat actief voor GroenLinks. Of het nu landelijke verkiezingen betreft, Europese of, zoals nu, lokale, Bijlo vertolkt het Groene en Linkse gedachtegoed. "Wij moeten ons meer achter de politiek scharen. De politiek is op dit moment een soort nationale kop van jut en krijgt overal de schuld van. Maar er moet toch ook bestuurd worden.", vat Bijlo zijn keuze voor het lijstduwerschap samen. "Bovendien," voegt Bijlo toe, "GroenLinks is gewoon mijn partij. Het is zeker nu de juiste keuze voor Utrecht."

Fractievoorzitter van GroenLinks Utrecht, Marry Mos noemt Bijlo's keuze 'een perfecte match'. "Vincent Bijlo is een zeer inspirerende en getalenteerde man met het hart op de goede plek. Sociaal betrokken, humoristisch, met een duidelijke passie voor de stad. We zijn blij en trots dat Vincent onze lijstduwer is!"

Op de nieuwjaarsborrel van GroenLinks op zondag 17 januari komt Vincent Bijlo zelf uitleggen waarom GroenLinks de grootste moet worden bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De Nieuwjaarsborrel vindt plaats in Hostel Strowis aan de Boothstraat en begint om 15 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd en de toegang is gratis.




Ingezonden persbericht