Ingezonden persbericht


8 Januari 2010

Persbericht

CD-presentatie:
De Verborgen Stem

Muzikale en culinaire ontmoetingen in Domkerk

Op 17 januari 2010 wordt de slotaflevering van De Verborgen Stem in de Domkerk gevierd, met een cd-presentatie, een receptenboekje en een concert van alle deelnemende koren. Floris de Gelder, wethouder van Cultuur, zal de CD in ontvangst gaan nemen. Het project De Verborgen Stem heeft het afgelopen jaar de 'verborgen stemmen' van Lombok, Zuilen en Overvecht een podium gegeven.

Iedereen zingt. Bij bruiloften, verjaardagen en begrafenissen maar ook tijdens de afwas of het naar bed gaan. In alle culturen bestaan zangtradities die vaak alleen te horen zijn voor de eigen gemeenschap. Vrede van Utrecht en Kosmopolis Utrecht organiseerden een serie wijkedities waarbij is gezocht naar deze 'verborgen stemmen' in de Utrechtse wijken, onder de titel De Verborgen Stem. De wijkbewoners en kookclubs hebben diverse hapjes gemaakt waarvan tijdens de bijeenkomsten heerlijk werd gegeten.

Van elke editie van De Verborgen Stem zijn geluidsopnames gemaakt. Een selectie van deze liedjes is op cd gezet. Daarnaast is er een boekje gemaakt, waarin alle koren nogmaals worden gepresenteerd met de liedteksten, veel foto's en natuurlijk de recepten.

Tijdens deze slotaflevering van De Verborgen Stem komen de koren uit de drie wijken met elkaar in contact en verzorgen korte optredens. Ook zijn er interviews met koorleden en dirigenten en is er een fototentoonstelling met foto's van alle edities.Componist en dirigent Raj Mohan presenteert de CD-presentatie van De Verborgen Stem.

Datum: 17 januari 2010
Locatie: Domkerk, Domplein, Utrecht
Tijd: 16.00 - 17.30u
Entree: gratis (inclusief gratis cd met receptenboekje)

De Verborgen Stem wordt georganiseerd door Kosmopolis Utrecht en het Kunst in mijn Buurt programma van Vrede van Utrecht, en wordt mogelijk gemaakt door Europa Cantat, Stichting DOEN, SNS Reaal en K.F. Heinfonds. Vrede van Utrecht is een initiatief van gemeente en provincie Utrecht

Meer informatie: www.community-art.nl.

---------------------------------------

NOOT VOOR DE REDACTIE -

Ingezonden persbericht