Ingezonden persbericht


Persbericht

Geen berg is te hoog voor deelnemers Steppen Tegen Kanker.

Op 28 augustus 2010 zullen ruim 100 Nederlandse steppers de Alpe d'Huez in Frankrijk trotseren. De door particulieren en bedrijven gesponsorde sportievelingen zullen hiermee zo veel mogelijk geld op halen, dat gebruikt wordt voor onderzoek naar de bestrijding van en preventie tegen hersenkanker. Het doel is minimaal 1 hersentumorenonderzoek op te starten van ¤450.000,-. De actie wordt volledig ondersteund door STOPhersentumoren.nl Kankerbestrijding.

Steppen Tegen Kanker is een initiatief van hersentumorpatiënt Nico Faaij die met dit evenement zich inzet voor zijn lotgenoten met als doel een bijdrage te leveren aan onderzoek naar hersenkanker. Faaij vertelt dat steppend de Alpe d'Huez beklimmen meervoudig zwaarder is dan met de fiets naar boven gaan, maar dat deze beproeving in het niets valt met de strijd die een hersenkankerpatiënt moet doorstaan. Iedere week overlijden in Nederland 28 hersentumorpatiënten, en allemaal hebben ze bij de diagnose te horen gekregen dat er slechts 0,3% genezingskans is om deze verwoestende kankersoort te overleven. Het merendeel overlijdt binnen 15 maanden. Om op 28 augustus op de Alp een topprestatie te kunnen leveren wordt en naast individuele training iedere maand gezamenlijk getraind. Afgelopen zaterdag in de besneeuwde bossen en velden van de Utrechtse Heuvelrug. Ook cosmetisch specialist Robert Schoemacher is van de partij: "Ik wil graag iets voor hersenkankerpatiënten doen en op deze manier mijn steentje bijdragen. Ik ben gezond en sport graag. De combinatie van steppen en geld ophalen is een nieuwe uitdaging voor mij en een ideale manier om voor een bijzonder doel een grote bijdrage te leveren".

Ook hersentumorpatiënt Marion Hogetoorn uit Houten is razend enthousiast. Zij had volgens de statistieken niet meer in leven behoren te zijn, maar het gaat naar omstandigheden goed met haar. Ze moet flink trainen wil ze de top kunnen halen, maar zij gaat dan ook niet meerdere keren de berg op zoals andere steppers wel voor ogen hebben. Ze gaat het halen, haar man Ronald stept naast haar. Ze ziet er verre van ziek uit, stralend zelfs. Marion: 'Dat is ook het gemene van een kwaadaardige hersentumor. Hij groeit in je gevoelloze hersenen tot het moment er vitale onderdelen in de verdrukking komen. En dan gaat het snel. Op het moment dat mijn hersentumor meer bloedvaten weet aan te trekken en zich in groei gaat verdubbelen, kan binnen een week mijn leven al voorbij zijn'. Doodziek is deze ogenschijnlijk gezonde jonge moeder dus. Ze stept verwoed door. Ze wil niet alleen de top halen, maar ook nog in leven zijn als het universitaire ziekenhuis met de cheque van hun stepactie resultaten gaat neerzetten. Dat is haar enige ticket tot overleven. Er zijn alleen veel sponsors en donateurs nodig om die toekomst voor hersentumorpatiënten mogelijk te maken. Steunen kan door middel van mee steppen of doneren. Informatie hiervoor is te vinden op www.SteppenTegenKanker.nl Ook kleine bijdragen zijn zeer welkom!