Rode Kruis Vlaanderen

Rode Kruis-Vlaanderen vangt repatrianten aardbeving op in Melsbroek

Bij de aankomst van de repatrianten uit Haïti zal Rode Kruis-Vlaanderen de medische en psychosociale ondersteuning op zich nemen. De aankomst van het vliegtuig te Melsbroek is voorlopig voorzien voor zondagochtend.

Het Rode Kruis zal de mensen begeleiden bij het verlaten van het vliegtuig. Daar waar nodig wordt medische ondersteuning geboden en zijn warme dekens voorzien (belangrijk temperatuurverschil met Haïti). Op de luchthaven zelf richt het Rode Kruis een hulppost op en voorziet de organisatie tevens 2 ziekenwagens.

Bij de eerste opvang van de repatrianten zullen gespecialiseerde Rode Kruisvrijwilligers (Dringende Sociale Interventie of DSI) instaan voor de registratie en de uitbouw van een onthaalcentrum. Daar worden de mensen opgevangen, gerustgesteld, worden oplossingen aangeboden voor praktische problemen (zoals kledij, herbergingâ¦) en wordt ook psychosociale ondersteuning geboden. Ook de hereniging van de repatrianten met de aanwezige familieleden zal begeleid worden door het Rode Kruis.

Mechelen, 16 januari 2010

(c) 2009 - Rode Kruis-Vlaanderen, Motstraat 40, 2800 Mechelen - tel. 015 44 33 22 - fax 015 44 33 11 - info@rodekruis.be - disclaimer - bankrek. 096-0000096-20