Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 en 17 januari 2010 Linda Baake: 053-4555588

Verkeerscontroles op meerdere locaties in Twente

'Winterbob'- controle "Nuchtere BOB in de prijzen" in Hengelo en Enschede

Met carnaval in het vooruitzicht is de 'Winter-BOB-campagne' weer van start gegaan. De politie wil goed gedrag belonen. Daarom ontving de echte BOB tijdens de controle een BOB-sleutelhanger, BOB-slee of een BOB-dienblad en een deelnemer won een slipcursus.

Er werd op zaterdag 16 januari en zondag 17 januari 2010 tussen 22.00 uur en 05.30 uur gecontroleerd op de Enschedesestraat in Hengelo en aan de Zuiderval in Enschede.

In totaal werden 512 personen gecontroleerd. Van de gecontroleerde bestuurders kregen 3 personen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol boven de toegestane norm. Eén bestuurder overschreed de norm dusdanig dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

Alcohol blijft in het verkeer een gevaarlijke metgezel. Jaarlijks vinden er ongevallen plaats waarbij alcohol in het spel is. Ruim 20% van de aanrijdingen met letsel of dodelijke afloop heeft met alcohol te maken. Mede dankzij de BOB campagne laten steeds meer mensen met een slok op zich rijden. De politie Twente is tevreden over het resultaat van de controle. (2010004750)

Verlichtings- en snelheidscontroles in Hengelo In Hengelo werden op donderdag 14 januari 2010 tussen 14.00 en 21.00 uur door politie Twente verschillende controles gehouden op 3 locaties.

Een algemene verkeerscontrole werd uitgevoerd op de Bornsestraat en de Wegtersweg Tijdens deze controle werden 27 processen-verbaal uitgeschreven. Deze werden onder andere opgemaakt voor het niet dragen van een autogordel, het niet handsfree telefoneren, het niet zichtbaar voeren van de kentekenplaat, het negeren van een stopverbod en het overtreden van de maximaal toegestane snelheid.

Tegelijkertijd werden in de omgeving van winkelcentrum Thiemsbrug fietsers gecontroleerd op het gebruik van een juiste fietsverlichting. Twaalf fietsers kregen een bekeuring. De politie treedt waarschuwend en adviserend op als een fietser wel verlichting voert maar niet conform de regelgeving. Met een juiste fietsverlichting kunnen fietsers obstakels op de weg beter zien, terwijl andere verkeersdeelnemers de fietsers beter opmerken. Zorg dus altijd voor een juiste fietsverlichting: niet alleen voor u, ook voor andere verkeersgebruikers! (2010004377)

Politie houdt staande controles in Oldenzaal In het kader van een verlichtingscontrole heeft politie Twente op vrijdag 15 januari tussen 17.00 en 23.30 uur een verlichtingscontrole gevoerd aan de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal.

Op diverse locaties werd voornamelijk gecontroleerd op het correct voeren van de verlichting. In totaal werden 84 bonnen uitgereikt. De politie schreef ook bekeuringen uit voor andere overtredingen, onder meer voor het niet handsfree bellen en het niet dragen van de autogordel. (2010004486)

Politie vordert twee rijbewijzen in voor rijden onder invloed

Almelo
Op zondag 16 januari omstreeks 02:00 uur observeerden politieagenten een persoon op een scooter die onder invloed van alcohol leek te verkeren. De man, een 47-jarige inwoner van Almelo, is meegenomen naar het politiebureau voor een alcoholcontrole omdat hij werd verdacht van het rijden onder invloed. De scooterbestuurder bleek al eerder veroordeeld is geweest. Omdat hij meerdere malen weigerde om mee te werken aan het onderzoek is hem meegedeeld dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Op zondag 16 januari omstreeks 02.15 uur kreeg de politie melding dat een man in beschonken toestand tegen een geparkeerde auto aangereden was. De bestuurder is aangehouden maar weigerde mee te werken met de politie. Ook hem is meegedeeld dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

Beide mannen zullen zich moeten verantwoorden voor justitie. (2010004731 en 2010004749)

Winkeldief betrapt en aangehouden Enschede
Vrijdag 15 januari heeft een medewerker van een winkel aan de Klanderij in Enschede een dief op heterdaad betrapt.

Op vrijdagmiddag 15 januari omstreeks 15.45 uur betrapte de medewerker van de betreffende winkel, een 20-jarige man uit Enschede, een dief die bezig was met het stelen van aan aantal truien. De medewerker sprak de dief aan, die reageerde met een bedreiging. Vervolgens nam hij de benen. Op een later tijdstip kon hij elders in de stad worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010004120)

---- --