Gemeente Leidschendam-Voorburg


Gladheid en afvalinzameling

13 januari 2010 - De bijzondere weersomstandigheden vragen om een aangepaste wijze van afvalinzameling.

Huisafval en gft-afval in één huisvuilwagen
In sommige wijken wordt het huisafval en het groente- fruit- en tuinafval tijdelijk tegelijk ingezameld. Met deze werkwijze probeert Avalex het afval zonder grote vertragingen in te zamelen. Avalex vraagt u wel uw afval op de gebruikelijke wijze aan te bieden. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, gaat Avalex direct weer gescheiden gaan.

Minicontainer niet geleegd
De zware huisvuilwagens kunnen door de gladheid sommige straten niet bereiken. Het kan daardoor voorkomen dat uw minicontainer voor huisafval of gft-afval niet geleegd is. In dat geval kunt u ter compensatie bij de volgende reguliere inzameldag extra vuilniszakken aanbieden naast uw minicontainer.

Avalex verzoekt de inwoners, als dat mogelijk is, de minicontainer voor huisafval of gft-afval aan te bieden op een goed te bereiken plaats zo dicht mogelijk bij de begaanbare hoofdwegen.

Gft-afval vriest vast
De klep van de gft-minicontainer kan vastgevroren zijn. Avalex vraagt u dit te controleren en te verhelpen op het moment dat u de container 's ochtend aanbiedt. Ook het afval zelf kan in de container zijn vastgevroren. Maak dat los voordat u de minicontainer aanbiedt.

Verzamelcontainers vol
Bij aanhoudende gladheid kunnen de containers voor glas, kunststof en oud papier soms niet geleegd worden. Bewaar glas, kunststof en oud papier thuis tot de gladheid voorbij is. Laat het afval niet achter bij de container

Grofvuil
Is uw grofvuil niet opgehaald? Maak dan met Avalex een nieuwe afspraak.

Strooizout
Momenteel is het helaas niet meer mogelijk om strooizout af te halen. De gemeente Leidschendam-Voorburg stelt haar inwoners uitsluitend nog zand beschikbaar. Uiteraard ter besparing van de beperkte zoutvoorraad.
U kunt strooizand afhalen bij het afvalbrengstation aan de Nieuwe Havenstraat 3 b te Voorburg.

Vragen?
Met vragen kunt u bellen met Avalex, 0900 0507 (lokaal tarief). U kunt ook kijken op www.avalex.nl

De medewerkers van Avalex doen hun uiterste best uw afval zo snel mogelijk in te zamelen en vragen uw begrip voor deze situatie.