Ingezonden persbericht


-- PERSBERICHT --

Kraken bestrijden

Als de wet Kraken en leegstand komt, wordt kraken verboden. Een gekraakt pand kan dan direct worden ontruimd. Ook kent de wet maatregelen om leegstand tegen te gaan. De VVD-fractie juicht de komst van deze wet toe.

Krakers breken in in andermans huis of andere gebouwen om daar gratis te kunnen gaan wonen. Iedereen in Nederland moet hard werken en sparen om een dak boven hun hoofd te kunnen betalen. Krakers zijn te lui om te werken en mogen tot nu toe gewoon hun gang gaan. Voor de VVD-fractie is dit een doorn in het oog.

Fractievoorzitter Roel Lauwerier: "Krakers blijken hun luxe, beschermde positie niet zo maar op te geven." In Tilburg hebben ze afgelopen weekend in de Lange Nieuwstraat ingebroken in een pand. Dat pand wordt nu gekraakt. Ze doen dit uit protest tegen de wet kraken en leegstand en in protest tegen het initiatiefvoorstel van de Tilburgse VVD-fractie.

De VVD-fractie stelt voor om, direct nadat de wet Kraken en leegstand in werking treedt, alle gekraakte panden in Tilburg te ontruimen. Volgens de VVD-fractie moeten de krakers direct strafrechtelijk worden vervolgd. Na deze ontruimingsronde geldt als uitgangspunt dat bij elk nieuw geval van kraken direct overgegaan wordt tot ontruimen.

Lauwerier: "Voor de krakers aan de Lange Nieuwstraat zou deze nieuwe aanpak betekenen: bij kop en kont pakken en het pand uitzetten. De krakersactie van dit weekend verandert niets aan onze insteek. Integendeel, het maakt nog eens duidelijk dat de wet Kraken en leegstand hard nodig is."

Tilburg, 17 januari 2010