Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

585 Saab-liefhebbers in Saab Support Convoy

Initiatief van Saabforum.nl laat zien dat het Saab-merk springlevend is

Zondag, 17 januari 2010. Het Saab Support Convoy is met 585 deelnemers en bijna 200 geïnteresseerden een enorm succes geworden. Het Convoy, dat op acht plaatsen in Nederland en België begon, verzamelde zich in Soesterberg bij het Militaire Luchtvaart Museum. Hiervandaan vertrok het naar Muiden.

Sidney Polak, met Eric van Nimwegen een van de initiatiefnemers: "Het is onvoorstelbaar wat ons initiatief teweeg heeft gebracht. Met 585 deelnemers en ruim 40 vrijwilligers is dit evenement een geweldig succes. We zijn er enorm trots op dat er zoveel Saab-liefhebbers zich hebben laten zien en daarmee een positief geluid hebben laten horen rond het Saab-merk. Het initiatief is overgenomen door een groot aantal andere landen, waardoor wereldwijd in totaal 38 Saab Support Convoys hebben plaatsgevonden.

"Het enthousiasme bij dit evenement evenement is fantastisch, vervolgt Eric van Nimwegen. "Saab is een echte liefhebbers auto. De mensen die in Saab rijden doen dat als een bewuste keuze. Het is dus geen mainstream auto en helaas spreek je dan een kleiner publiek aan. Wij hebben vandaag echter wel laten zien dat er heel veel Saab liefhebbers zijn. Hiermee hebben we ons doel bereikt: wij hebben op een leuke en ludieke manier aandacht voor Saab kunnen krijgen. Ik krijg koude rillingen bij het weg rijden van zo'n grote groep 900 Classics, dat geluid zo herkenbaar, we noemen het een roffel."

Vanaf acht verschillende plekken in Nederland en België vertrokken subkonvooien naar het Militair Luchtvaart Museum in Soesterberg. Het grootste subkonvooi kwam uit de regio Amsterdam met ruim 79 Saab-rijders. Vanuit België kwamen bijna 70 deelnemers.

Op het Militair Luchtvaart Museum in Soesterberg werd een "showcase" opstelling gemaakt van alle Saab-modellen die ooit zijn gemaakt. Te zien waren onder andere blauwe en gele Saab Viggens, Saab Sonnetts en Saab Monte Carlo's opgesteld in de kleuren van de Zweedse vlag. Ook was een volledig overzicht van alle cabriolet modellen, de 900 Classic turbo's en de 900 Classic. Daarnaast stonden de oudste en de nieuwste Saab gebroederlijk naast elkaar.

De tocht eindigde op het Maxis-terrein in Muiden, een van de weinige parkeerplaatsen die groot genoeg was om alle deelnemers te ontvangen. Aldaar waren bijna 200 Saabs verzameld die niet meer konden worden ingeschreven voor het Convoy, waarmee in totaal bijna 800 Saabs aan dit evenement hebben deelgenomen. Daarnaast waren er tientallen geïnteresseerden aanwezig.


---