KNHS

Zwolle International bol van verrassingen
17 januari 2010
Dominique Greeve - Palermo

ZWOLLE (KNHS) - De hoofdnummers van Zwolle International - een vijftien dagen durend hippisch spektakel in de IJsselhallen met fokkerij, tuigpaarden, dressuur en springen - kende het afgelopen weekeinde finales die zonder uitzondering bol stonden van verrassingen. De Grote Prijs van Zwolle werd een prooi voor Dominique Greeve (Rucphen) met de KWPN geregistreerde Broere Palermo.

De jeugdige amazone (24) is een zus van Michael Greeve, die eind vorig jaar verrassend de Grote Prijs van het NIC Assen wist te winnen. Dominique Greeve stuurde als laatste van de tien barrageklanten haar paarde de piste binnen. Tot dan toe ging de eerste starter in deze beslissende eindstrijd, de Zweedse Douglas Lindelöw met de KWPN'er Talina, aan de leiding. In een messcherpe rit tegen de voorttikkende chronometer rammelden op bijna alle hindernissen de palen in de lepels, maar nergens tikte de vos ruin er te hard tegen aan. In de lange lijn naar de laatste hindernis ontwikkelde de amazone een enorm hoog tempo en Broere Palermo zweefde foutloos over dat laatste obstakel, waardoor de hoofdprijs van 5.300,-- euro bij de charmante jonge amazone terecht kwam.

Eric van der Vleuten (Mierlo), die onlangs werd geplaagd door de verkoop van VDL Groep Tomboy, heeft een aantal zeer interessante paarden in zijn stal, waaronder de zeer getalenteerde goedgekeurde dekhengst VDL Groep Verdi. Van der Vleuten reed geen extreem snelle rit, maar geroutineerd als hij is werd nergens een centimeter te veel gereden. Die uitgekookte rit bracht hem op de derde plek.

Verrassingen waren en vele in Zwolle. Zo was het zeer verrassend dat de zeer jeugdige (15) Dennis van den Brink met Royal Queen iedereen te snel af was in de finalewedstrijd voor zes- en zevenjarige paarden. Siebe Kramer (Oud Beijerland) werd in deze wedstrijd tweede, voor Frank Schuttert (Ommen) met Zalsa.

Op zaterdagavond zaten de tribunes van de IJsselhallen net als op zondag bomvol met belangstellenden. Op zaterdagavond kregen zij een schitterende winning round te zien met 15 combinaties. De één ging snel en dan was de volgende weer net iets sneller. Zo ging het maar door en uiteindelijk won Maikel van der Vleuten (Mierlo) dit spel om tienden van seconden met VDL Groep Parmala Douche. Ruben Romp (Riel) werd met Vance tweede, voor Eric van der Vleuten, en zijn grijze haren vielen op te midden van de jeugdige prijswinnaars van net twintig. Robbert Ehrens (Velp) werd vierde met Casa Blanca, voor Frank Schuttert (Ommen) met Superstar. Opvallend in deze rubriek was ook het zeer goede presteren van de Olympische combinatie Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Alpapillon Armanie. De schimmel sprong zeer overtuigend en bleef heel gemakkelijk foutloos. In het barrageparcours nam Voorn nergens risico, liet de inmiddels 13-jarige schimmel in een mooi gelijkmatig tempo door het barrage parcours gaan en eindigde als zevende. "Ik ben hier heel erg blij mee. We zijn, naar het lijkt, op de weg terug", aldus Vincent Voorn.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.zwolleinternational.com

Uitslag Grote Prijs (1.25-13.30m) (zo):


1) Dominique Greeve (Rucphen) - Broere Palermo (Quidam de Revel x Landgraf I) - 0 / 0 - 39.61

2) Douglas Lindelöw (Zwe) - Talina (Matterhorn x Heidelberg) - 0 / 0 - 41.75

3) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) - 0 / 0 - 42.01

Uitslag finale jonge paarden (1.25-1.30m) (zo):


1) Dennis van den Brink () - Royal Queen (Nassau x Elton) - 0 / 0 - 28.38

2) Siebe Kramer (Oud Beijerland) - Wessel (Quick Star x Voltaire) - 0 / 0 - 29.45

3) Frank Schuttert (Ommen) - Zalsa (Cantos x Henzo) - 0 / 0 - 29.59

Uitslag finale medium tour (1.40m) (za):


1) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Parmala Douche (Mr.Blue x Voltaire) - 0 / 0 - 22.98

2) Ruben Romp (Riel) - Vance (Namelus R x Papillon Rouge) - 0 / 0 - 23.68

3) Eric van der Vleuten - VDL Groep Cannelina - 0 / 0 - 24.19

Foto Dominique Greeve door: www.melissen.net