Politie Flevoland

Politie houdt drie verdachten aan in verband met straatroof Spoorbaanpad

Almere, 17-01-2010 o Op het Spoorbaanpad ter hoogte van het Abelenpad is een 33-jarige inwoner uit Lelystad rond 00.30 uur beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. Direct na deze melding wisten agenten een drietal mannen aan te houden in de omgeving die voldeden aan het signalement.

Het slachtoffer liep met een groepje andere personen op het Spoorbaanpad in de richting van het centrum toen zij op de kruising van het Spoorbaanpad met het Abelenpad een aantal personen zagen staan. Eén persoon maakte zich los uit van dit groepje en er ontstond een woordenwisseling tussen deze persoon en het slachtoffer. Op een gegeven moment greep de verdachte naar een vuurwapen bedreigde het slachtoffer hiermee en vroeg om geld.

De 33-jarige Lelystedeling gaf zijn persoonlijke bezittingen af en vervolgens maakte de straatrover zich samen met de overige drie personen uit de voeten. Verschillende eenheden hebben een zoekactie uitgevoerd in de omgeving. Daar hebben zij drie verdachte personen aangehouden. Eén van de verdachten kwam sterk overeen met het door het slachtoffer opgegeven signalement. Het gaat hierbij om een 34-jarige man uit Almere. Deze man is ingesloten. De tweede verdachte, een man van 24 jaar heeft een valse identiteit opgegeven en is voor nader onderzoek ingesloten. De derde verdachte, een man van 40 jaar zonder vaste woon-of verblijfplaats voldeed bij nader onderzoek niet aan het signalement en is voorlopig heengezonden. Het straatroofteam heeft deze zaak in onderzoek.