Ingezonden persbericht

- persbericht -

Martin Verkerk weer helemaal terug in de tenniswereld

'Het Nederlands toptennis kan wel wat nieuw elan gebruiken'

Martin Verkerk is terug in de tenniswereld en heeft grootse ambities. Op zijn eigen karakteristieke manier en met zijn deskundigheid wil hij het Nederlands tennis weer op de kaart zetten. Na lange periodes van blessureleed en diverse pogingen om te revalideren, besloot Martin Verkerk in december 2008 definitief te stoppen met professioneel tennis. Na een jaar goed te hebben nagedacht over het vervolg op z'n carrière als tennisprof, kwam Verkerk tot het besluit zich in te gaan zetten voor beter en professioneler tennis in Nederland. In samenwerking met de hoofdcoaches en toptrainers van Laurense Tennis Academy gaat Verkerk nu de uitdaging aan om dit unieke plan te verwezenlijken.

Martin Verkerk directeur Toptennis bij de Laurense Tennis Academy

Eind 2009 zijn Martin Verkerk en Laurense Tennis Academy (LTA) een exclusieve samenwerking aangegaan. Oprichter van LTA, Roland Laurense: "Martin Verkerk is voor ons de ideale persoon om de tennissport te promoten en te bevorderen. Verkerk zal zich binnen de tennisschool gaan bezighouden met toptennis en het gezicht worden van de Internationale Laurense Tennis Academy. Daarnaast gaat hij als directeur Toptennis een elite team opzetten met jonge tennistalenten die klaar worden gestoomd voor de absolute wereldtop." Binnen LTA zal Verkerk verder betrokken zijn bij het ontplooien van vernieuwende tennisinitiatieven en clinics en privélessen voor bedrijven, verenigingen en particulieren, onder de vlag van Martin Verkerk Tennis & Events.

Over Martin Verkerk

Martin Verkerk behoort tot de grootste tennislegendes uit de Nederlandse geschiedenis. Hij is de eerste en enige Nederlander, die ooit de Grandslam herenfinale speelde op Roland Garros (2003). Daarnaast won Verkerk verschillende ATP-toernooien en bereikte de 14e plaats op de ATP-ranglijst. Veel blessureleed en de moeilijke periodes van de laatste jaren deden Martin Verkerk in december 2008 uiteindelijk besluiten om een punt achter zijn proftenniscarrière te zetten. Hij kijkt tevreden terug naar vele mooie hoogtepunten en prestaties, maar Verkerk kan geen afstand nemen van het mooie tennisspel en gaat weer met nieuw elan en vol enthousiasme zijn nieuwe uitdagingen ten uitvoer brengen. Meer informatie over Martin Verkerk is te vinden op www.martinverkerk.com.

Over de Laurense Tennis Academy
Roland Laurense is directeur en oprichter van de Laurense Tennis Academy (LTA) en behoort tot de meest gerenommeerde tenniscoaches van Nederland. In 2005 besloot Laurense dat het opleiden van talenten anders en beter moest en startte zijn eigen tennisschool Laurense Tennis Academy. LTA zet zich in voor betere tennistraining en een professioneler kader op tennisverenigingen en tenniscentra, met als doel een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het tennisniveau in Nederland. De LTA hoofdlocaties zijn Tenniscentrum de Kegel te Amstelveen en Tennispark Buitenveldert te Amsterdam, welke is gelegen aan de Amsterdamse Zuid As met alle benodigde topsportfaciliteiten. Meer informatie over de Laurense Tennis Academy is te vinden op www.laurense.nl.

----------



Ingezonden persbericht