Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 18 januari 2010

Gastvrouwen/heren in Medisch Centrum Alkmaar

In het kader van patiëntvriendelijkheid zet het MCA met ingang van maandag 18 januari gastvrouwen/heren in. In de centrale hal bij de hoofdingang wijzen zij patiënten en bezoekers de weg, bieden zo nodig een rolstoel aan en begeleiden mensen naar de taxi. Deze vrijwilligers zijn herkenbaar aan hun witte blouse met blauw/rode sjaaltje of stropdas en zijn te vinden in de vernieuwde wachtruimte tegenover de receptie.

feestelijke start
De eerste gastvrouwen en één gastheer zijn vanmorgen - maandag 18 januari - feestelijk onthaald. Ook is het werkgebied in de centrale hal met een feestelijk tintje in gebruik genomen. De eerste patiënt die deze nieuwe dienst aangeboden kreeg, ontving een bloemetje.

patiëntvriendelijkheid
Tijdens kantooruren zijn er per dagdeel drie vrijwilligers aanwezig, van wie er één altijd in de hal te vinden is. De andere twee kunnen patiënten en bezoekers begeleiden bij hun bezoek aan het MCA. 'Het MCA vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers persoonlijk worden ontvangen', zegt Laura van de Straat, coördinator vrijwilligersbureau MCA. 'De gastvrouwen/heren bieden koffie en thee aan en waar nodig de helpende hand. Dat menselijke contact, de persoonlijke aandacht is heel belangrijk.'

extra service
Het fenomeen gastvrouw/heer is niet nieuw: meerdere ziekenhuizen zetten als extra service gastvrouwen/heren in. In aanloop naar hun rol als gastvrouw/heer hebben de betreffende vrijwilligers van het MCA een training verbale/ non-verbale communicatie gevolgd.

contactpersoon: afdeling marketing & communicatie
printen
sluiten