Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 10 december 2009

Robbert Dijkgraaf in `De stelling van ...': De echte crisis is de kenniscrisis

Gepubliceerd op 10 december 2009

Tijdens de eerstvolgende editie van De stelling van ... op maandag 18 januari is het woord aan prof. dr. Robbert Dijkgraaf, president van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) en UvA-universiteitshoogleraar op het gebied van de snaartheorie. Hij poneert de stelling `De echte crisis is de kenniscrisis'.


Door de economische crisis getroffen moet de overheid de komende jaren tientallen miljarden bezuinigen. Onderwijs, onderzoek en innovatie zijn echter cruciaal voor groei en welvaart, betoogt Dijkgraaf. Wat kan de academische wereld in dit licht doen? Ligt er een speciale rol voor de huidige generatie studenten?

Over 'De stelling van ...'

De stelling van... is een reeks uitdagende voordrachten waarin prominente wetenschappers en bestuurders zich - aan de hand van een door henzelf gekozen stelling - uitspreken over zowel de grondslagen als de grenzen van hun werk. Het gaat om actuele thema's. Maandelijks is er een nieuwe editie. De stelling van... is een initiatief van de UvA en academisch-cultureel centrum SPUI25, in samenwerking met de UvA-universiteitshoogleraren Louise Fresco, Robbert Dijkgraaf en Johan van Benthem.

Tijd, locatie en deelname

De bijeenkomsten beginnen telkens om 17.00 uur. Locatie: Academisch-cultureel centrum SPUI25, Spui 25-27, Amsterdam.

De toegang is vrij. U dient zich van te voren aan te melden.

Zie onderstaande verwijzing voor het volledige programma.