Tweede Kamer der Staten Generaal

Hoorzittingen Commissie Onderzoek Financieel Stelsel

De Tijdelijke Commissie Onderzoek Financieel Stelsel is voornemens maandag 18 januari 2010 te beginnen met openbare hoorzittingen. Vooralsnog nemen de hoorzittingen drie weken in beslag. De hoorzittingen worden gehouden in de Enquêtezaal in het gebouw Logement van de Tweede Kamer (Lange Houtstraat 1 te Den Haag). Het schema van de hoorzittingen zal tijdens een persbriefing op donderdag 14 januari 2010 nader worden toegelicht door de Tijdelijke Commissie.

De Tweede Kamer heeft op dinsdag 23 juni 2009 besloten tot het instellen van dit parlementair onderzoek. Het doel van het onderzoek is een bijdrage te leveren aan het adequaat laten functioneren van het financiële stelsel in het algemeen en in Nederland in het bijzonder.

Het onderzoek van de commissie richt zich op de ontwikkelingen en incidenten in het financiële stelsel en wordt in twee delen uitgevoerd.
In het eerste deel worden de oorzaken van de recente ontwikkelingen, structurele problemen en de daaraan gekoppelde reeds genomen maatregelen in het financiële stelsel in kaart gebracht.

Het tweede deel van het onderzoek richt zich op een beoordeling van de ingrepen van het kabinet in de financiële sector vanaf 22 september 2008. Het tweede deel wordt aansluitend aan het eerste deel uitgevoerd.

De Tijdelijke Commissie Onderzoek Financieel Stelsel bestaat uit de volgende leden:
o Dhr. J. de Wit (SP, commissievoorzitter)
o Dhr. J. Schinkelshoek (CDA)
o Dhr. L. Blom (PvdA)
o Mw. E. Schippers (VVD)
o Dhr. D. Graus (PVV)
o Mw. J. Sap (GL)
o Dhr. E. Cramer (CU)
o Mw. F. Koser Kaya (D66)