Gemeente Hulst


Persbericht - 07.01.2010

Werkbezoek staatsscretaris Bussemakers aan Hulst

Op maandag 18 januari 2010 brengt de staatssecretaris van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw Jet Bussemakers, een werkbezoek aan Hulst. Het thema van dit bezoek is Welzijn nieuwe stijl.

De staatssecretaris arriveert om 11.00 uur in De Blaauwe Hoeve te Hulst. Ze brengt vervolgens een bezoek aan een bewoner van de woon-zorg flat nieuwe stijl. Voorzien wordt een bezichtiging van de flat met uitleg over de domotica; de elektronische voorzieningen die het voor bewoners gemakkelijker maken om langer zelfstandig te blijven wonen.
De staatsscretaris ontvangt het boekje van mevr. Leenknegt, bewoonster van een woon-zorg flat.
In het boekje heeft zij haar ervaringen vastgelegd rondom de verhuizing van een bejaardenoord naar een serviceflat. De staatsscretaris zal verder in gesprek gaan met een aantal bewoners en zorgverleners van het nieuwe complex.

Vervolgens vind een debat plaats met als thema Welzijn nieuwe stijl. Naast staatssecretaris Bussemakers zullen de heren Frank van Driessche, wethouder Welzijn van de gemeente Hulst, Lex Janse, voorzitter Raad van Bestuur Stichting Curamus en Aschwin van de Abeele, directeur van Stichting Welzijn Hulst, plaatsnemen aan de keukentafel. De keukentafel vormt het centrum van het debat. Voorafgaand zal mevrouw Bussemakers een toelichting geven op welzijn nieuwe stijl. Wethouder van Driessche weerspiegelt een en ander op de lokale situatie. De heer van den Abeele zal ingaan op de toekomst van welzijn in Hulst.
Het debat waaraan alle aanwezige genodigden kunnen deelnemen, wordt geleid door mevrouw Sandra Rottenberg. Om 13.00 uur wordt de bijeenkomst afgerond.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Cindy van Driessche
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl