Gemeente Capelle a/d IJssel

Duikers Schollevaar

Vanaf maandag 18 januari werken we aan elf duikers (singelverbindingen door middel van buizen) in de wijk Schollevaar. De duikers zijn verzakt. We vernieuwen ze om de doorstroming van het water in de singels te verbeteren. De duikers liggen voornamelijk in een strook langs de Capelseweg en de Burgemeester Van Dijklaan.

Vanaf maandag 18 januari werken we aan elf duikers (singelverbindingen door middel van buizen) in de wijk Schollevaar. De duikers zijn verzakt. We vernieuwen ze om de doorstroming van het water in de singels te verbeteren. De duikers liggen voornamelijk in een strook langs de Capelseweg en de Burgemeester Van Dijklaan. We starten met de duiker ter hoogte van Kringdans-zuid. Daarna volgen: Kringdans-noord, Klepperdans, Klompendans, Rondedans, Driekusman, Waaierdans, Heksendans (ter hoogte van Burgemeester Van Dijklaan), Kapellekensbaan, Pallieterburg en Spoorberm. Het vernieuwen duurt 3 tot 4 dagen per duiker.
Als alles volgens planning verloopt, is het werk eind maart gereed. Het werk kan ondanks het winterse weer gewoon doorgaan.