Gemeente Echt-Susteren


Commissie Middelen op 18 januari

Volgende week vergadert de commissie Middelen op maandag 18 januari. Deze vergadering begint om 19:30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt.

Â

Agenda commissie Middelen op 18 november


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag van de vergadering van de commissie Middelen d.d. 16 november 2009


4. Raadsvoorstel: Controleprotocol in het kader van de accountantscontrole 2009

De financiële administratie van de gemeente wordt elk jaar gecontroleerd door de accountant. Het controleprotocol is de opdracht die de raad aan de accountant verstrekt om de controle uit te voeren. Het college heeft het controleprotocol voorbereid en stelt de raad nu voor dit protocol vast te stellen.


5. Raadsvoorstel: Zuidelijke Entree Echt-Centrum (Rieter)

In het kader van het project Zuidelijke Entree Echt-Centrum (locatie Rieter) zijn door de gemeente en r afspraken gemaakt met het aangrenzende klooster. Deze afspraken houden o.a. dat de kloostermuur gedeeltelijk vervangen wordt en de gemeente een gedeelte van de kosten betaald. Deze kosten zijn echter niet begroot, dus vraagt het college nu de raad het bedrag van ⬠70.000 ter beschikking te stellen en de hiervoor benodigde begrotingswijziging vast te stellen.


6. Raadsvoorstel: Subsidieregels aanschaf kogelvangers 2010

De schietinrichtingen van schutterijen moeten zijn voorzien van kogelvangers. De provincie kent al enkele jaren een subsidie voor kogelvangers en heeft deze ook voor 2010 vastgesteld. Het college heeft een gemeentelijke subsidieverordening voor kogelvangers voorbereid en vraagt nu de raad deze verordening vast te stellen.


7. Raadsvoorstel: Follow-up rapporten Rekenkamercommissie en RO-Groep

In 2009 zijn twee rapporten verschenen over het grondbeleid en de ruimtelijke projecten van de gemeente Echt-Susteren. Het college heeft in een Follow-Up (uitvoeringsplan) aangegeven hoe de conclusies en aanbevelingen van deze rapporten het beste uitgevoerd kunnen worden. Het college vraagt de raad nu in stemmen met deze Follow-Up.


8. Raadsvoorstel: Herijking afvalinzameling en keuze inzamelsysteem afvalparkjes

Het college heeft onderzocht hoe de inzameling van restafval en GFTafval in de toekomst het beste ingevuld kan worden. De commissieleden en raadsleden hebben in september 2009 aangeven wat zij belangrijk vinden bij de keuze voor een nieuw afvalinzamelingssysteem. Het college heeft de keuze voorbereid en stelt de raad nu voor een nieuw afvalinzamelingsysteem te kiezen en de afvalparkjes in de gemeente te herinrichten.


9. Raadsvoorstel: Entrees

In het kader van de gebiedsvisie Susteren heeft het college laten onderzoeken hoe de entrees van Susteren een mooier aanzicht kan worden gegeven. De uitkomst van het onderzoek is ook toepasbaar op andere kernen. Het college stelt de raad nu voor de nieuwe inrichting voor de entree aan de Oude Rijksweg Zuid te Susteren goed te keuren en deze als voorbeeld te nemen voor de herinrichting van de entrees in andere kernen. Het college stelt de raad ook voor middelen ter beschikking te stellen voor de herinrichting van de entrees in de andere kernen.


10. Raadsvoorstel: Exploitatie bedrijventerrein âde Berkâ

Bedrijventerrein De Berk is een project dat de gemeente al jarenlang in eigen beheer uitvoert. Elk jaar wordt bekeken of de uitgaven en inkomsten op dit project volgens een exploitatiebegroting (financiële planning) plaatsvinden. Indien dat niet het geval is of bijvoorbeeld de prijzen voor de uitgifte van bedrijfspercelen worden verhoogd moet de exploitatiebegroting worden aangepast. Het college stelt de raad nu voor in te stemmen met een nieuwe exploitatiebegroting voor bedrijventerrein de Berk I.


11. Raadsvoorstel: Reconstructie Julianatunnel en verkeersveiligheid

De gemeente en Pro-Rail willen de Julianatunnel in Susteren reconstrueren en aanpassen aan de verkeersveiligheid. De gemeenteraad heeft al een bepaald bedrag hiervoor ter beschikking gesteld. De werkzaamheden zullen echter meer kosten dan is begroot. Daarom vraagt het college nu de raad het bedrag van ⬠410.000 ter beschikking te stellen en de hiervoor benodigde begrotingswijziging vast te stellen.


12. Raadsvoorstel: Gebiedsvisies / gebiedsgericht werken

De raad heeft in februari 2009 de ontwerp strategische visie 2020 vastgesteld. Een van de conclusies van die visie is dat de kernen van de gemeente niet losstaand van elkaar kunnen worden bekeken als de gemeente de leefbaarheid in deze kernen wil stimuleren. Het college is van mening dat voor clusters van kernen samenhangende gebiedsvisies moeten worden opgesteld. Het college stelt de raad nu voor in de komende jaren 6 gebiedsvisies op te stellen en de hiervoor benodigde middelen ter beschikking te stellen.


13. Mededelingen portefeuillehouder


14. Rondvraag


15. Sluiting

Â

De commissievergadering is openbaar. Iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen die aan bod komen, is dus van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. Omdat er voor de commissie raadsvoorstellen zijn geagendeerd, kunt u ten aanzien van deze raadsvoorstellen gebruik maken van het spreekrecht. Degene die van dit spreekrecht gebruik wil maken, dient dit tenminste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffie.

Â

Alle stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Voor informatie over de agendastukken en het tijdig doorgeven dat u gebruik wil maken van het spreekrecht, kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoon: 0475 - 478 478.

De agendaâs en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook via de website van de gemeente bekijken: www.echt-susteren.nl.